IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Armutlu Pasta Tarifi (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/177675-armutlu-pasta-tarifi.html)

Süslü 06 Şubat 2009 11:01

Armutlu Pasta Tarifi
 
Armutlu Pasta

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
Üzeri için:
3 adet orta boy armut
1,5 su bardağı vişne suyu
1 çay bardağı şeker
1,5 çorba kaşığı nişasta

Önce pandispanya pişirilir. Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır. Sonra üzerine diğer malzemeler eklenir, karıştırılır. Yağlanmış 25 santimlik kelepçeli kalıba dökülür. 170 derece fırında 50 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca soğutulur. Üzerine soyulmuş, ortadan ikiye kesilmiş armutlar dizilir. Tencereye vişne suyu, nişasta, şeker konur, kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. Ilıyınca armutların üzerine kaşıkla dökülür. Buzdolabına konur, 2 saat sonra servise sunulur.

EsiLa 13 Şubat 2009 14:54

Cevap: Armutlu Pasta Tarifi
 
ELmaLı TURTA[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Evde bulunduğum zaman dilimlerinde en çok vakit geçirdiğim mekan genelde mutfağım oluyor. Yeni şeyler denemekten ve denediklerimi sevdiğim insanlara ikram etmekten büyük keyif alıyorum. Özelliklede günün yorgunluğu ve iş stresinden sonra mutfaktaki meşguliyetlerim bana terapi gibi geliyor.

Dün akşam en sevdiğimiz ve bloga ismini verdiğim turtayı yaptım. Ancak adres kısmını değiştirme çabalarımız halen devam ediyor. Elmalı turta bence turtaların en güzeli. Ceviz-tarçın ve elma üçlüsü birbirlerine çok yakışıyor. İlerleyen zamanlarda bu üçlüyle birde kek yapma planım var. Turta fırında pişerken etrafa yayılan koku iştahlarımızı kabartıyor. İyi demlenmiş bir fincan çayın yanında hoş sohbetlerinize eşlik edecek tarif:


Hamur İçin Malzemeler:

- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un



Üzeri İçin Malzemeler:

- 3 adet orta boy elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz veya fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın


Hazırlanışı:

Hamur malzemleri karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun 1/3 i buzluğa kaldırılır. 2/3 lik kısmı ise 30cm çapındaki yağlanmış, yuvarlak tepsiye kenarları daha yüksek olacak şekilde döşenir. Tepsiye döşenen hamur 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirilir. Fırından çıkartılarak elma karışımı üzerine yayılır ve buzluktan çıkarttığımız hamur elmaların üzerini kaplayacak şekilde elmaların üzerine rendelenir. Tekrar fırına verilerek üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

YapraK 12 Mart 2009 07:10

Cevap: Armutlu Pasta Tarifi
 
Tşkler emeğinize sağlık


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk