04 Aralık 2008, 10:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Aşk Pastası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KAÇ KİŞİLİK: 2 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 30 dk Malzemeler: Yarım su bardağı tozşeker 8 yumurta 125 gr margarin 250 gr bitter çikolata 2 çorba kaşığı un 150 gr dövülmüş fındık krokan 2 su bardağı krem şanti 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı granül kahve 2 çorba kaşığı konyak 10-12 çilek 3-4 çorba kaşığı kakao Hazırlanışı: * Margarin ve çikolatayı bir tencerede karıştırıp kısık ateşte eritin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtanın akını ayrı bir kapta kar gibi olana kadar çırpın. * Çikolatalı karışımı yumurta sarılarına azar azar tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Yumurta aklarını ilave edip karıştırın. Unu ekleyip iyice yedirin. Karışımı kalp şeklindeki yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin. * Pişen keki ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp enine ortadan ikiye kesin. Sıcak su, granül kahve ve konyağı bir kapta karıştırın. Karışımla kek dilimlerini ıslatın. Krem şantinin yarısını alt dilimin üzerine sürüp spatula yardımı ile düzeltin. Üzerine krokanı yayın. Diğer keki kapatıp kalan krem şanti ile üzerini ve kenarlarını kaplayın. Pastanın üzerine ve kenarlarına çay süzgeci kullanarak kakao serpin. * Çilekleri yıkayıp kurulayın ve uzunlamasına dilimleyin. Pastanın üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyin. Buzdolabına alıp en az 2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın. | |
|
Etiketler |
aşk, pastası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yaz Pastası Şöleni | meLanie | Pastalar | 0 | 24 Haziran 2024 18:20 |
Krep pastası | Funda | Tatlılar | 0 | 10 Haziran 2019 16:24 |
Düğün Pastası | Tanem | Pastalar | 0 | 08 Şubat 2019 14:35 |
Yaz Pastası | Ebru | Pastalar | 0 | 30 Ağustos 2016 18:24 |
Kış Pastası | Zen | Pastalar | 0 | 30 Ekim 2012 21:28 |