17 Kasım 2008, 14:53 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bıçak Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 1 Paket Margarin 2 Su Bardağı Süt 3 Su Barağı Un 1 Adet Yumurta Şerbet İçin: 500 gr Şeker 1,5 Su Bardağı Su 1/2 Limonun Suyu Yapılışı; Önce şerbeti hazırlayın.Bunun için şeker ve 1.5 su bardağı suyu kaynatın.Limon suyunu ilave edin. Derin bir kapta margarini eritin.Sütü ekleyin.Kaynadıktan sonra altını kapatın.Unu azar azar ekleyin.Sürekli karıştırarak hamur yapın.Hamur ılınınca,yumurtayı ekleyin.İyice yoğurun.Hamuru fırın kabına yayın.Elinizle düzeltin.Bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin.4 saat dinlendirip,servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
bıçak, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Leziz bir Süryani tatlısı: Harire tatlısı | Fragile | Yemek Tarifleri | 1 | 07 Ocak 2022 10:40 |
Şerbetli tatlıların en eskisi: Bıçak tatlısı | Beatrice | Tatlılar | 7 | 07 Mayıs 2019 13:06 |
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? | yaSmin | Kek Tarifleri | 0 | 20 Nisan 2019 12:17 |
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi | Tanem | Tatlılar | 0 | 01 Şubat 2019 02:55 |
Sevgilisi Bir Bıçak Boğazına Bir Bıçak... | Bozkurt- | Haber Arşivi | 0 | 11 Şubat 2014 18:44 |