IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2024, 17:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
El Açması Mekik Baklava





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Herkesin Yapabibilceği Çıtır Çıtır El Açması Mekik Baklava Tarifi İçin Malzemeler

️2 adet yumurta
️1 çay bardağı süt
️1 çay bardağı sıvı yağ
️1 yemek kaşığı sirke
️1 fiske tuz
Alabildiği kadar un (ben 3,5 su bardağından az)
️125 gram tereyağ
️1 çay bardağı sıvı yağ (fırına göndermeden tatlıların üzerine sürelim)

Kaymağı için;

️2,5 su bardağı süt
️1 çay bardağı irmik

Arası için;

️İri çekilmiş ceviz (fındık, fıstıkta kullanabilirsiniz)

Şerbeti için;

️3,5 su bardağı toz şeker
️3,5 su bardağı su
️1 kaç damla limon suyu

El Açması Mekik Baklava Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - İlk olarak şerbetini hazırlayalım. Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç damla limon suyu damlatalım kısık ateşte 30 dk kaynatalım.
2 - Hamurunu yoğuralım süt oda ısısında olsun.
3 - Unu kontrollü ekleyelim yumuşak bir hamur olması gerekir.
4 - Hamuru 5 parçaya ayıralım tabanına nişasta serptiğimiz tabağa alalım ve üzerini streçle kapatalım.
5 - 1 saat dinlendirelim (hamuru çok büyük açamam derseniz 6-7 parça da yapabilirsiniz. Ama yufka açmayı bilmeyenler bile çok kola açabilir ipek gibi açılıyor)
6 - Kaymağı için; süt ve irmiği tencereye alalım pişirelim.
7 - Katılaşınca altını kapatalım ve soğumaya bırakalım soğurken arada bir karıştıralım ki üzeri kabuklanmasın.
8 - Tezgaha nişasta serpelim ve bezenin bir tanesini alalım.
9 - Üzerine nişasta serpelim elimizle biraz bastıralım ve hamuru açmaya başlayalım.
10 - Arada nişasta serpelim daha yapılmaması ve kolay açılması için. videodan ayrıntılı bir şekilde izleyebilirsiniz yufkaları nasıl açtığımı.
11 - Açtığımız hamuru oklavaya gevşek bir şekilde saralım ortaya doğru kenarlardan sıkıştıralım açalım. ( sık pileli olması için yapıyoruz bu işlemi) ortadan başlayarak sık pileler oluşturalım.
12 - 2 parmak kadar aralıklarla içerisine ceviz ve yarım tatlı kaşığından fazla kaymak koyalım. Kenar kısımlarını katlayalım.
13 - Boş kısımlarını sıkalım ve keselim. Kesilen tatlıları altı üstüne gelecek şekilde çevirelim ve kenarları sıkarak yapıştıralım.
14 - 12tabanını yağladığımız tepsiye dizelim üzerine tereyağ ve sıvı yağ karışımı dökelim.
15 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

16 - Piştikten sonra 5 dk ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim ve 2-3 saat dinlendirelim.



__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
El Açması Su Böreği NurSima Hamur İşleri 0 11 Ocak 2021 20:08
Falcao'dan 45 saniyede 106 mekik! Risque Galatasaray 0 08 Nisan 2020 12:00
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları Funda Yemek Tarifleri 2 03 Haziran 2019 14:01
Fındıklı Mekik Tatlısı Desmont Tatlılar 0 05 Aralık 2014 12:01
Vişneli Mekik Violent Hamur İşleri 0 06 Haziran 2013 20:14