IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2024, 15:55   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Hamuru için;

150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 yumurta
5 yemek kaşığı dolu dolu irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 damla limon suyu (Karbonatı aktifleştirmek için)
3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

İçi için;

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Süslemek için

Toz fıstık

Tüm Püf Noktalarıyla Kıyır Kıyır Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır ?


1- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım buz gibi soğuk olması gerekiyor.
2 - Şerbet için tencereye şeker ve su alınıp ocakta kaynamaya bırakılır.
3 - Kaynayan şerbetin altı kısılıp limonu eklenip 15 dk kaynatılıp soğumaya bırakılır.
4 - Hamuru için tereyağı, yumurta, yoğurt ve sıvı yağı yoğurma kabına alınıp spatula yardımıyla karıştırılır.
5 - Ardından irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenip bir yemek kaşığına bir çay kaşığı karbonat alınıp 3 damla limon suyu damlatılır ve hamura eklenir.
6 - Son olarak kontrollü un eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir, dikkat edin fazla un eklemeyin.
7 - Tüm hamur ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür.
8 - Ardından parçaları tek tek nihalenin üzerine alınıp parmak uçlarımızla bastırılarak inceltilerek içine bolca iri ceviz ekleyip kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye alınır.
8 - Tüm hamurları bu şekilde hazırlanır ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 35 dk kontrollü pişirilir.
9 - Fırından çıkınca ilk sıcağı çıkması için 5 dk bekletip tamamen soğuyan şerbeti tatlıların üzerlerine gezdiriyoruz.
10 - 2 saat bekletip üzerini toz fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Not: tatlıyı mutlaka iyi pişirin. Şerbet mutlaka kıvamlı ve soğuk olmalı. Soğuyuncaya kadar tatlıların üzerini kapamayın.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İrmikli Kıyır Şekerpare KoJiRo Tatlılar 0 23 Mart 2024 15:54
Kıyır Kıyır Mini Tuzlu Kurabiyeler mCx Kurabiye Tarifleri 1 02 Şubat 2024 15:39
Kıyır Kıyır Kandil Simitleri NurSima Hamur İşleri 0 16 Mart 2021 22:05
Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye NurSima Hamur İşleri 0 16 Mart 2021 21:38
Kıtır Kıyır Kolay Damla Çikolatalı Kurabiye NurSima Hamur İşleri 0 08 Mart 2021 14:42