IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2024, 15:54   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Borcamda Baklava Magnolia





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tarifin Hikayesi

Herkese merhabalar hayırlı ramazanlar.İftardan sonra şöyle hafif mi hafif, üstü çıtır çıtır,ipek gibi kıvamıyla baklava tadında bir sütlü tatlı olsa nasıl olurdu? ben yaptım harika birşey oldu. Kesinlikle denemelisiniz. tatlı isteğinizi tam karşılıyor ve asla mideyi yormuyor

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

7 yaprak baklavalık yufka
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı antep fıstığı

Muhallebi için

1 lt. süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
100 ml krema (Yarım paket)
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilin

Borcamda Baklava Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır ?


1.Öncelikle yufkaları tezgaha serip üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp resimlerdeki gibi katlayıp tepsiye dizelim.
2.200 derece fırında yufkalar nar gibi kızarana kadar pişirelim. (çok hızlı pişiyor dikkat edin yanmasın)
3.Bu arada tatlının muhallebisi için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı alıp karıştıralım ve ocağa yerleştirelim orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirelim.
4.Ocaktan alıp tereyağını ve vanilini ekleyip güzelce karıştıralım.
5.Üzerini temas edecek şekilde streçle kapatıp soğuması için kenara alalım.
6.Soğuduktan sonra kremayı ekleyip güzelce çırpalım.
7.Fırından yufkaları alıp elimizle ufalayalım.
8.Üzerine pudra şekeri ve fıstığı ekleyip karıştıralım.
9.Borcamın altına yufkalı karışımdan serpip üzerine hazırladığımız muhallebinin yarısını döküp üzerine tekrar yufka serpelim.
10.Kalan muhallebiyi de döküp en üst katına tekrar yufkalı karışımdan döküp soğuk olarak servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hatice Yildirim

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Borcamda Alman Pastası Dedecan61 Pastalar 1 14 Nisan 2022 17:10
Borcamda Damat Pastası Tarifi Not Tatlılar 3 07 Eylül 2020 11:20
Borcamda Tiramisu Tarifi yeSa İF'den Özgün Tarifler 1 29 Mart 2020 04:45
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları Funda Yemek Tarifleri 2 03 Haziran 2019 14:01
Magnolia Tatlısı Luthien Tatlılar 0 06 Ağustos 2014 10:25