IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Şubat 2024, 12:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ballı Tatar Tatlısı: Chak Chak Tarifi





Chak Chak, Tatar mutfağının gurur kaynağı ve tatlı severlerin gönlünü fetheden eşsiz bir lezzettir. Bu nefis tatlı, küçük şeker hamurları ile balın mükemmel uyumunu yakalar ve tatlının adını anımsatan hafif çıtırlığı ile öne çıkar...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Chak Chak, Tatar mutfağının özgün tatlılarından biridir ve bu lezzet, özellikle Orta Asya'da büyük bir popülerlik kazanmıştır. Temel malzemeleri şeker, un, bal ve yağ olan Chak Chak, küçük top şeklindeki hamurların bal ile tatlandırıldıktan sonra özel bir şekilde pişirilmesiyle hazırlanır. Sonucunda ortaya çıkan bu hafif ve lezzetli tatlı, hem görsel olarak çekici hem de damakta unutulmaz bir tat bırakır. İşte Chak Chak tarifi...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

CHAK CHAK TARİFİ
Malzemeler


Hamur için;

2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşık dolusu un
1 kabartma tozu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Şerbet için;

4 yemek kaşık dolusu bal
3 yemek kaşığı şeker

İçi için;

Yer fıstığı ya da iri doğranmış ceviz

Yapılış

Yumurtaları ayrı bir kapta şeker ve tuzu ilave ederek çırpalım ,sonra yumurtaları bir kabın içine alıp ,un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.

Hazır hamuru bir saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra hamuru iki parçaya bölelim ve merdane ile 4 mm kalınlığında açalım.

Açtığımız hamuru 4 cm genişliğinde şeritlere keselim ve yine uzunlamasına erişte şeklinde keselim, sonra yağı bir tencereye dökelim ve ocağa alıp yüksek ateşte kızdıralım, sonra hamurları kızgın yağda karıştırarak kızartalım ve geniş bir kabın içine alalım.

Bir tencereye balı dökelim ve çok kısık ateşte eritelim ve şekeri ilave edip karıştırarak 2 dakika kaynatın.

Yer fıstığı kızarttığımız hamurlara ilave edip sonra sıcak şerbeti eşit şekilde üzerine döküp karıştıralım sonra bir geniş tabağa alalım ve servis yapalım. Afiyet olsun



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Tanem Tatlılar 0 01 Şubat 2019 02:55
Ballı Muz Tatlısı Burce Tatlılar 0 26 Mayıs 2012 23:54
Ballı Sultan Lokması Tatlısı Burce Tatlılar 0 26 Mayıs 2012 23:49
Ballı Kestane Tatlısı Burce Tatlılar 0 26 Mayıs 2012 23:43
Ballı lokum tatlısı (artvin) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:09