IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Şubat 2024, 12:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Krem Karamel Tarifi




  • Krem Karamel Tarifi İçin Malzemeler

    • 5su bardağısüt(1 litre)
    • 1su bardağıtoz şeker

    • 6adetyumurta
    • 1paketvanilya
    • 1/2adetlimon kabuğu

    Karameli için:

    • 1su bardağıtoz şeker
  • 4-5yemek kaşığısu
Krem Karamel Tarifinin Püf Noktası
Karışımınız hazır olduğunda, tabaklara paylaştırmadan önce süzerseniz çok da pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.

Krem Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, toz şekeri geniş bir tavaya alın ve kenarlarından 4-5 yemek kaşığı su ile ıslatın ve karıştırmadan bırakın. Bir süre sonra şekerin renk almaya başladığını göreceksiniz. O zaman karıştırabilirsiniz.

Öncelikle, toz şekeri geniş bir tavaya alın ve kenarlarından 4-5 yemek kaşığı su ile ıslatın ve karıştırmadan bırakın. Bir süre sonra şekerin renk almaya başladığını göreceksiniz. O zaman karıştırabilirsiniz.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Açık kahve rengine dönünce ocaktan alın. Tatlı kaselerinizi derin bir fırın tepsisine dizin. Her birinin tabanına birer kaşık karamel dökerek paylaştırın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Karameli hızlıca kaselerin tabanına yayın ve donması için bir kenara koyun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu sırada, geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyici köpürene kadar karıştırın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini ilave ederek karıştırmaya devam edin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Köpüren yumurtalara yavaş yavaş 1 litre sütü ilave ederek karıştırmaya devam edin. Karışımın üstündeki köpüklü tabakanın hepsini bir kepçe yardımıyla sıyırarak alın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Karışımı karamelini koyduğunuz tatlı kaselerine eşit şekilde paylaştırın. Kapların yarısına gelecek kadar kaynamış suyu fırın tepsisine ekleyin. Arzu ederseniz tepsiyi fırına koyduktan sonra da suyunu ilave edebilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tatlıları, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Krem karamel hazır! Fırından çıkardığınız krem karameller oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyerek buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Krem karamel hazır! Dinlenmiş krem karamelin kenarlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla ayırdıktan sonra tabağa ters çevirerek servis yapın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çilek ya da frenk üzümü ile süsleyerek hoş bir sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun!



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Krem Karamel Tarifinin Pişirme Önerisi

Kullanacağınız ısıya dayanıklı fırın kaplarının büyüklüğüne göre tatlı sayısı azalıp artabilir.

Faydalı Bilgiler: Tatlıları Uzun Süre Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Eğer bir seferde hepsini bitiremeyeceğiniz kadar tatlı yapıyor, onları uzun süre bozulmadan, en sağlıklı şekilde saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken birkaç püf noktası var aslında. Özellikle vaktiniz varken bol bol hazırlayıp ihtiyaç anında hemen ikram etmek üzere saklamak istiyorsanız şerbetlisinden sütlüsüne, tatlıları saklamanın bu püf noktalarına mutlaka göz atın diyor ve sizi şu içeriğimize davet ediyoruz: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Faydalı Bilgiler: Ev Yapımı Karamelin Püf Noktaları Nelerdir?

Karamelin yapılışı çok pratik olmasına rağmen birçok sorun yaşanabiliyor. Karameliniz yapışabiliyor, yanabiliyor, donabiliyor..


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Krem karamel nasıl yapılır? Feronia Tatlılar 1 19 Haziran 2022 14:33
Krem Karamel Tarifi Sarya Tatlılar 0 02 Nisan 2021 13:50
ispanya mutfagı KREM KARAMEL PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 06 Şubat 2016 22:30
Kirazlı Krem Brüle Tarifi Violent Tatlılar 0 14 Haziran 2013 21:19
Krem Karamel YapraK Sinema Dünyası 0 15 Mart 2010 09:11