IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Şubat 2024, 12:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Limon Kremalı Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?




Limon Kremalı Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

Müjgan Yurtseven'den oldukça lezzetli bir tarif: Limon kremalı haşhaşlı kek...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tarif defterimden; Limon aromasının ön planda olduğu hafif ve leziz peynir kremalı haşhaşlı kek…


Kısa bir not: Üzerindeki kremayı arzu ettiğiniz diğer kek veya muffinlerde kullanabilirsiniz.

Servis: 25 cm'lik kelepçeli kalıp
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40-45 dakika

Limon kremalı haşhaşlı kek için malzemeler:

200 ml'lik su bardağı ölçüsüyle;
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı, kalıba sürmek için
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı, oda ısısında
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
Üzerinin kreması için:
  • 1/2 limon suyu
  • 1 paket labne peynir
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine:
1 limon kabuğu, rendenin iri tarafıyla rendelenmiş



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Limon kremalı haşhaşlı kek yapılışı:

Yumurta, tereyağı ve sütü yarım saat önceden oda ısısına alın. 25 cm'lik kelepçeli kek kalıbının her tarafına 1 tatlı kaşığı tereyağı sürüp tabanı ve yanlarını fırın kağıdı ile kaplayın. Yumurtalar ve toz şekeri karıştırma kabına alarak mikserin yüksek deviri ile kremamsı hale gelene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Tereyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave ederek homojen kıvam alana kadar 2-3 dakika daha çırpın. Sütü ekleyip bu aşamadan itibaren el çırpıcısı ile karıştırın. Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu ve haşhaşı harmanlayıp eklerken bir yandan koyu krema kıvamını alana kadar karıştırın. Kek hamurunu kalıba dökerek 175 derecede 10 dakika önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin (fırın ısıları markalara göre farklı olabileceğinden kek pişirdiğiniz ısıya ayarlayın), bu süre sonunda kürdan batırdınızda temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Pişen keki tamamen soğuyana kadar kalıpta bekletin. Kreması için tüm malzemeleri derin bir kaba alarak homojen kıvam alana kadar mikserle çırpıp soğuyan kekin üzerine spatula yardımıyla sürün. Yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra kalıptan servis tabağına geçirin, rendelenmiş limon kabuklarıyla süsleyin.

Afiyetle sevgiyle kalın…


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bademli ve Limon Kremalı Kek Ebru Kek Tarifleri 0 12 Mart 2016 16:52
Limon Kremalı Bisküvi Elysian Tatlılar 0 03 Haziran 2014 12:23
Limon Sirkesi Nasıl Yapılır? oneofgirl Yemek Tarifleri 0 22 Ağustos 2013 17:33
Limon ve Haşhaşlı Bisküvi Tarifi Violent Pastalar 0 15 Haziran 2012 16:31
Limon Sirkesi Nasıl Yapılır Liaaa Yemek Tarifleri 0 28 Şubat 2012 13:21