IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Ağustos 2023, 11:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahududulu Ve Beyaz Çikolatalı Mousse




Ahududulu Ve Beyaz Çikolatalı Mousse


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
Kek için

1 adet yumurta
30 g Hindistan cevizi tozu
1 çay kaşığı sıvı yağ
30 g süt
125 g toz şeker
100 g un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Ahududu mousse için
100 g süt
100 g ahududu püresi (Donuk)
12 g yaprak jelatin (3 adet)
65 g toz şeker
300 g çiğ krema

Créme brule için
100 g çiğ krema
60 g süt
50 g şeker
3 adet yumurta sarısı
6 g yaprak jelatin

Üzerindeki sos için
100 g çiğ krema
40 g süt tozu
200 g şeker
80 g ahududu püresi
75 g glikoz
10 g yaprak jelatin

Servis için
Beyaz kuvertür çikolata (Bıçakla kırıntı haline getirilmiş)
Mevsim meyveleri

Ahududulu Ve Beyaz Çikolatalı Mousse
Nasıl Yapılır

Kek için, sıvı yağ hariç bütün malzemeyi yaklaşık 10 dakika çırpın ve en son sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Karışımı kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Süt ile ahududu püresini 3 dakika kaynatın ve jelatini ilave ederek iyice karıştırın. Şekeri ekleyerek tekrar karıştırın ve 10 dakika süreyle soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra bir kasede çırptığınız kremayı ilave edin ve yavaş yavaş karıştırarak karışıma ekleyin.
Creme brule için; krema ve sütü bir tencereye alarak kaynatın. Şeker ve yumurta sarısını başka bir kapta kabartmadan elde çırpın. Daha sonra kaynattığınız sütü yumurta sarısı olan karışıma yavaş yavaş dökerek birleştirin. Süzgeçten geçirin ve jelatini ekleyip kalıplara dökerek derin dondurucuda dondurun.

Üzeri için; krema, süt tozu, şeker, ahududu püresi, glikozu bir tencereye alarak kaynatın ve en son jelatini ekleyin. İsteğe bağlı olarak kırmızı gıda boyası da ilave edebilirsiniz.

Öncelikle kalpli slikon kalıbına hazırladığınız ahududu mousse’u bir kaşık yardımı ile kalıbın yarısına kadar doldurun.

Üzerine dondurduğunuz creme bruleyi koyarak tekrar mouse ilave edin. En son kalıbın boyutunda kestiğiniz keki koyun ve 3 saat süreyle derin dondurucuda dondurun.

Derin dondurucudan aldıktan sonra kalıptan çıkarın ve hazırladığınız sosu üzerine kepçe yardımı ile dökün.
Servis tabağının zeminine bir miktar beyaz kuvertur çikolatayı yayın ve üzerine pastayı yerleştirin. Kenarlarını istediğiniz meyveler ile süsleyerek servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyaz çikolatalı turta Sarya Tatlılar 0 10 Ocak 2020 20:46
Çilekli Beyaz Çikolatalı Kek Violent Kek Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 17:57
Beyaz Çikolatalı Browni Violent Kek Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 17:22
Çikolatalı Mousse tarifi Violent Tatlılar 3 05 Ekim 2012 19:31
Beyaz Çikolatalı Mus N999 Pastalar 0 03 Mayıs 2012 17:16