07 Ocak 2021, 22:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcanlı Sos (Ajvar) Patlıcanlı Sos (Ajvar) Tarifi İçin Malzemeler 3 adet orta boy patlıcan 3 adet kırmızı biber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 2-3 adet iri sarımsak 4 adet domates 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı acı pul biber Patlıcanlı Sos (Ajvar) Tarifi Yapılışı Patlıcan ve kırmızı biberler çatal ile 1-2 yerinden delinerek pişirme kağıdı serili tepsiye alınır ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika közlenir. Dilerseniz odun ateşinde ya da ocakta da közleyebilirsiniz. Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır ve uygun bir tencereye alınmış yağda, hafif rengi pembeleşene kadar kavrulur. Soğan ve sarımsak yeterince kavrulduktan sonra domatesler rondodan geçirilip eklenir. Domatesler suyunu çekmeye başlayana kadar pişmeye bırakılır. Domatesler suyunu çekmeye yakın, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberlerin kabukları soyularak küçük doğranır ve domatesin üzerine eklenir. Tuz ve pul biberi ekleyerek karıştırılır, suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocaktan alınır ve robottan geçirilir. Kavanoza koyulan patlıcan sosu 1 hafta içinde tüketilecekse üzerine zeytinyağı dökülür. Sosumuz kış için hazırlanıyorsa robottan geçirildikten sonra (kışlık domates yapar gibi) ocağa alınır ve 2-3 dakika daha pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra kavanozlara koyulur ve ağzı sıkıca kapatılarak ters çevrilir. Soğuyuncaya kadar bekletilir. Daha sonra serin ve güneş almayan bir yerde ya da buzdolabında muhafaza edilir. Afiyet olsun… | |
|
Etiketler |
patlıcanlı sos (ajvar) |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ajvar | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:50 |
Köz Patlıcanlı Sos | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:10 |
Ajvar Sosu | oneofgirl | Soslar | 0 | 13 Ağustos 2013 17:27 |
Lavaş cips ve ajvar sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 11:00 |
Patlıcanlı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 16:09 |