28 Ekim 2019, 21:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domates Salçası Domates Salçası Tarifi İçin Malzemeler 20 kg domates Domates Salçası Tarifi Yapılışı Domatesleri yıkayıp temizledikten sonra yemeklik kabuklarıyla beraber doğranır. Turşuluk bidona doldurulur. Gündüz kapağı yarı açık bırakılır. Gece kapağı kapatılır. (içine birşey girmesin diye) 1. günün sonunda karıştırılır. Sabahı hortumu içene bırakıp alta biriken berrak su çekilir. 2. gün aynı işlem yapılır ve süzgeçten geçirilir. Tepsilere bırakıp güneşte bekletilir. Kıvamını alınca yeteri kadar tuz bir fincan sıvı yağ döküp kapalı bir kapta buzdolabında bekletilir. Not: Salçaya tuzu fazla katarsanız bozulmasın diye yemek yaparken az tuz kullanın yoksa yemeğiniz tuzlu olur. yapanlara kolay gelsin.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
domates salçası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pratik Konserve Salçası | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:03 |
Domates | AftieL | Kıssadan Hisse | 0 | 07 Eylül 2014 19:59 |
Domates Banyosu | Chelt | Fotoğraf Kulübü | 5 | 24 Ağustos 2005 01:57 |