28 Ekim 2019, 20:48 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Konserve Acı Sos Konserve Acı Sos Tarifi İçin Malzemeler 3 kilo linda domates 250 gram acı biber 1 baş sarımsak Yarım demetten az maydanoz Yarım demetten az taze nane 1 su bardağından 1 parmak eksik üzüm sirkesi 1 su bardağından 2 parmak eksik zeytin yağı 2. 5 tatlı kaşığı tuz Konserve Acı Sos Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim Diğer tarifimde çiğ olarak yaptığım acı sosu birde pişmiş olarak yaptım. İkisininde tadı harika fakat biz çiğ olanı daha çok seviyoruz. Sizler çiğ olarak yapmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre. Bu ölçülerle tam 5 adet 200 mllik kavanoz çıktı. Domateslerin kabuklarını soyup robottan çekiyoruz. Tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Bu arada maydanoz, nane, sarımsak ve biberleri küçük küçük doğruyoruz. Domatesler pişip kıvam alınca biberleri ve sarımsakları ekliyoruz. Bir taşım kaynadıktan sonra maydanoz ve taze naneyi ekliyoruz. Birtaşım kaynadıktan sonra sirke, zeytinyağı ve tuzunu atıp kaynamaya bırakıyoruz kaynayınca kaynar kaynar kavanozlara koyup yeni kapak ile ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra ister buzdolabında isterse serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. . .
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
konserve acı sos |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pratik Konserve Salçası | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:03 |
Konserve, Turşu ve Sağlık | Burce | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 09 Mayıs 2014 23:36 |
Konserve delikanlıyı bozuyor! | Sue | Erkek Sağlığı | 0 | 16 Temmuz 2012 21:42 |
Lekarda Konserve | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:42 |
Zeytinyağında Konserve | YapraK | Turşular | 0 | 11 Ocak 2010 16:39 |