28 Ekim 2019, 20:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Karamel Sosu Karamel Sosu Tarifi İçin Malzemeler 200 gr toz şeker 1 fiske tuz 40 gr tereyağı 110 gr sıvı krema Karamel Sosu Tarifi Yapılışı Şekeri ve tuzu kaplamalı bir tavaya alın. Yüksek ateşte ki ocağın üzerine koyun. Şeker erimeye başlayınca orta ateşe alın, ki yanmasın. Tahta kaşık ile karıştırmaya başlayın. Şeker tamamen eriyip açık kahve rengini alınca ocağı kapatın ve tavayı üzerinden alın. Margarini ekleyin , kaşıkla karıştırmaya devam edin , son olarak sıvı kremayı da ekleyin sosu karıştırmaya devam edin. Tamamen karışınca tekrar orta ateşte ocağa alın 2-3 dakika karamel sosunu kaynatın ve ocaktan alın. Şimdi ister pasta veya başka tatlılar için devam kullanın isterseniz de saklama kabına (cam olsun) alın ve buzdolabında saklayın. Buzdolabında tutuyorsanız kullanmadan önce ya ısıtın kullanın ya da öncesinde oda ısısında akışkan kıvama gelmesine dikkat edin.
__________________ " Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
karamel sosu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ispanya mutfagı KREM KARAMEL | PySSyCaT | Dünya Mutfakları | 0 | 06 Şubat 2016 22:30 |
Karamel Soslu Yaş Pasta | Burce | Pastalar | 0 | 21 Mayıs 2014 21:45 |
Krem Karamel | YapraK | Sinema Dünyası | 0 | 15 Mart 2010 09:11 |
Cevizli Karamel Kek | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:47 |