02 Eylül 2013, 01:11 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Caron Sos Tuz 1 fincan sirke 1 çay kasigi tarhun 5 çorba kasigi tereyagi 5 dal maydanoz 4 yumurta sarisi 1 sogan 2 domates 1 tane biber Sogani çok ince dograyin. Tane biberi ezin, eleyin ve tozlarini baska bir yerde kullanmak için ayirin (tozla beraber piserse, sos çok aci olur). Sirke, sogan, kiyilmis tarhun ve biberi küçük bir tencerede, hafif ateste sirke tadi kalmayana kadar pisirin. Maydanozu temizleyin ve incecik kiyin. Tereyagini yakmamaya özen göstererek eritin ve köpügü ile dibine çöken tortusunu alip ilik bir yerde tutun. Yumurta çirpma kabina, yumurta sarilarini koyun ve daha önce hazirladiginiz malzemelerle karistirin. Üç çorba kasigi su ilave edin ve biraz çirpin. Genisçe bir kaba iki parmak su doldurup atese koyun ve bunun içine yumurtali kabi oturtun. Alltaki suyun sicakligi sonucu; yumurta sarilari krem haline gelene kadar çirparak pisirin. Yumurta kabini ocaktan alin ve ilik tereyagini yumurta sarisina karistirmak suretiyle az az yedirin. Kabugunu soyup çekirdeklerini çikardiginiz ve ince dograyip pisirdiginiz domatese (domates ezmesi) tuz ilave edin, servise kadar, ilik bir yerde saklayin. Bu sosu bütün izgara etlerin yaninda servis edebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
caron, sos |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Caron Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 16:06 |