02 Eylül 2013, 01:08 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bolonez Sos BOLONEZ SOS MALZEMELER ; 1 LİTRE 100 gram margarin 250 gram yağsız dana kıyması 20 gram rendelenmiş soğan 1 Diş ince kıyılmış sarımsak 400 gram rendelenmiş domates 4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber ½ Çorba kaşığı tuz 1 Adet defne yaprağı 45 ml Domates sosu YAPILIŞI ;Margarini bir tavada kızdırın.Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsak’ı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurun.Domates ve çarliston biberleride katarak bir taşım kaynatın.Ateşi kısın,15 dk daha pişirip,içine tuz,karabiber,ve defne yaprağı ilave edin.Önceden hazırlanan domates sosunu katın.Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.Servise hazır hale gelmiştir. DOMATES SOSU MALZEME ;5 LİTRE 300 gram margarin 400 gram havuç (küp şeklinde) 200 gram kereviz (küp şeklinde) 40 gram rendelenmiş soğan 1 Adet ince kıyılmış sarımsak 1 Adet defne yaprağı 1 Dal taze kekik 400 gram UN 600 gram domates püresi 50 gram toz şeker ½ Çay kaşığı tuz 1 Çimdik karabiber 3 lt et suyu YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini kızdırın.Havuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın.Unu katıp,sarı meyane kıv..... gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın.Domates püresini ekleyip karıştırın.Et suyunu bir taşım kaynatın.Sıcak et suyunu,hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave ediniz.Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.Oluştukça kefini alın.İnce bir süzgeçten geçirip,süzün.Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.Servise hazır hale gelmiştir. MİLANEZ SOS MALZEME ; 1/2 LİTRE 50 gram margarin 200 gram ince doğranmış mantar 100 gram dana janbon 200 gram domates 1 Çay kaşığı karabiber ½ ince kıyılmış maydanoz 1 Çay kaşığı tuz YAPILIŞI ;Margarini derin bir tavada eritin.Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin.Dana janbonu,domatesi ekleyin.Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın.Kısık ateştekoyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin.Tuz ve karabiberini ekleyip,ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapınız. | |
|
Etiketler |
bolonez, sos |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bolonez Sos | oneofgirl | Soslar | 0 | 13 Ağustos 2013 17:14 |
Bolonez Soslu Spagetti | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:07 |