13 Ağustos 2013, 17:02 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tatar Sosu Malzemeler: 2 yumurtanın sarısı 1 katı pişmiş yumurta 1 su bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı hardal 5–6 dal maydanoz 1 kornişon 2 sap yeşil soğan Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: 2 yumurtanın sarısı,1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük bir porselen kâseye konur ve yumurta tel ile çırpılarak birbirine iyice yedirilir. Sonra kase, içinde kaynar su bulunan hafif ateşteki derince bir tepsinin içine oturtulur(su, kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda olmalıdır). Yumurta sarıları koyulaşıncaya kadar, yani 2 dakika, çırpılmaya ara vermeden karışım pişirilir. Sonra kâse sıcak sudan alınır ve içinde soğuk su bulunan bir kabın içine oturtulur. Daha sonra zeytinyağı yavaş yavaş ilave dilerek çırpılmakta olan karışıma yedirilir.(yağın donmuş veya çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir yoksa mayonez bozulur). Sonra bu mayoneze çok küçük parçalar halinde kesilmiş yumurta, hardal, çok ince kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve ince ince kesilmiş kornişon katılır. İyice karıştırılır ve reçetelerdeki tariflere uyulup yemeklerde sos olarak kullanılır. | |
|
Etiketler |
sosu, tatar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tatar çorbası (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:14 |
Tatar (tarsus mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:10 |
Tatar böreği (malatya) | Sır | Yöresel Yemekler | 2 | 22 Ocak 2011 23:58 |