13 Ağustos 2013, 16:53 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ev Yapımı Mayonez Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. § Kavanozve blendırın ağzı dahil tüm malzemelerin buzdolabında 1 saat kadar beklemişolması gerekiyor. Bunun amacı yoğun kıvamda ve kullanıma hemen hazır birmayonez elde etmek. Ben acelem olduğunda derin dondurucuda birkaç dakikabekletiyorum yeterli oluyor. § ağzıdar bir kavanoz kullanmak. § yumurtayısarısını dağıtmadan kavanoza kırmak. Malzemeler: § 1adet yumurta § 1su bardağı sıvı yağ § 1yemek kaşığı sirke § 1yemek kaşığı limon suyu § yarımçay kaşığı tuz Tarif: Yumurtayı yarım litrelik ağzı dar bir kavanoza sarısını dağıtmadan dikkatlice kırın. Yağ,sirke,limonsuyu ve tuzu da ekleyip blendırı kavanozun dibine değecek şekilde yerleştirin. En yüksek devirde çalıştırıp ilk 10 saniye hiç kıpırdatmayın. Kavanozun yarısı mayonez kıvamı alana kadar hareket ettirmeyin. Blendırı yavaşça yukarı çıkarıp üsteki malzemelerin de karışmasını sağlayın. Son kez blendırı kavanozun dibine kadar değdirip iyice karışmasını sağlayın. 5 dakikada harika ev yapımı mayonezimiz hazır. Kavanozun ağzını kapatıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz. Yarım litrelik kavanozun yarısından biraz az mayonez elde ediliyor. | |
|
Etiketler |
ev, mayonez, yapımı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mayonez Soslu Söğüş Et | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 03 Ağustos 2013 19:19 |
Diyet Mayonez soslu kaparili söğüs et | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:31 |
Yıpranmış Saça mayonez maskesi | eVe | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 4 | 12 Mayıs 2011 21:56 |
Ançuezli Mayonez | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 05:02 |
Php ile SEO Yapımı | xfactor | PHP | 0 | 06 Ağustos 2009 02:02 |