22 Ocak 2012, 11:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Közlenmiş Biberli Harissa Malzemeler: 2 Adet Kurutulmuş Acı Sivri Biber 2 Adet Kırmızı Biber 2 Tatlı kaşığı Kimyon Tohumu Yarım Tatlı Kaşığı Kişniş Tohumu 2 Diş Sarımsak Yeteri kadar Tuz 4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı Yapılışı: Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün. Yumuşayana kadar, bir gece bekletin. Ertesi gün süzdürün. Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın. Taze kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın. Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun. Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün. Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin. Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun. Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. Serin bir yerde saklayın. | |
|
Etiketler |
biberli, harissa, közlenmiş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Harissa Soslu Barbun Balığı | meLanie | Deniz Ürünleri | 0 | 23 Haziran 2024 01:22 |
Harissa sos tarifi | meLanie | Soslar | 0 | 24 Mayıs 2024 15:24 |
Közlenmiş Biberli Nohut Salatası | Sarya | Salatalar Mezeler | 2 | 10 Ocak 2020 13:40 |
Közlenmiş Biberli Patlıcanlı Kahvaltılık Tarifi | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 23:13 |
Klasik Harissa | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 11:00 |