22 Ocak 2012, 11:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lavaş cips ve ajvar sos Malzemeler: 2 Su Bardağı Un 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı İnstant Maya 1 Çorba kaşığı Toz Şeker 1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı 1 Su Bardağı Ilık Su 2 Adet Patlıcan (Ajvar Sos İçin) 3 Adet Kırmızı Biber (Ajvar Sos İçin) 2 Diş Sarımsak (Ajvar Sos İçin) 2 Çorba kaşığı Limon Suyu (Ajvar Sos İçin) 3 Çorba kaşığı Zeytin Yağı (Ajvar Sos İçin) Yeteri kadar Tuz (Ajvar Sos İçin) Yeteri kadar Karabiber (Ajvar Sos İçin) Yeteri kadar Kişniş (Ajvar Sos İçin) Yeteri kadar Kimyon (Ajvar Sos İçin) Yeteri kadar Haşhaş Tohumu (Üzeri İçin) Yeteri kadar Susam (Üzeri İçin) Yeteri kadar Çörek Otu (Üzeri İçin) Yeteri kadar Pulbiber (Üzeri İçin) Yeteri kadar Kekik (Üzeri İçin) Yeteri kadar Tuz (Üzeri İçin) Yapılışı: Unu bir kaseye eleyin. Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun. İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat bekletin. Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın. Üzerine baharatları serpiştirin. Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın. Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın. | |
|
Etiketler |
ajvar, cips, lavaş, sos, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcanlı Sos (Ajvar) | Sarya | Soslar | 0 | 07 Ocak 2021 22:25 |
Ajvar | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:50 |
Ağ lavaş | Lcia | Sözlük | 0 | 03 Eylül 2014 04:56 |
Lavaş Ruloları | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 2 | 31 Mayıs 2014 13:01 |
Ajvar Sosu | oneofgirl | Soslar | 0 | 13 Ağustos 2013 17:27 |