![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kremalı Balık Sosu Kremalı Balık Sosu 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı 1/2 çorba kaştğı un 1+1/4 su bardağı balık suyu 1/2 su bardağı ketçap 2 yumurtanın sarısı 60 gr (1/4 su bardağı) krema Küçük bir tencerede orta ateşte, bir çorba kaşığı yağı eritiniz. Tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu karıştırarak pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz. Yavaş yavaş balık suyunu sürekli karıştırarak ekleyiniz. Tencereyi tekrar ateşe koyup sürekli karıştırarak 2-3 dakika, kalın ve pürtüksüz bir bulamaç elde edene kadar pişiriniz. Ketçabı katınız. Ateşi yükseltip, sosu devamlı karıştırarak kaynatınız. Ateşi hafifçe kısıp, sosu 8-10 dakika, sos 1/3'ünü çekene kadar kaynatmaya devam ediniz. Tencereyi ateşten alıp, bir kenarda sıcak olarak saklayınız. Küçük bir kasede yumurta sarılarıyla kremanın yarısını bir yumurta teli ya da elektrikli çırpıcı ile çırpınız. Karışımdan iki çorba kaşığı katıp karıştırarak sosun içine boşaltınız. Tencereyi ağır ateşe oturtup, 2-3 dakika, sos hafifçe koyulaşana kadar pişiriniz. (Sosu kaynatmamaya dikkat ediniz, yoksa yumurtalar kesilir.) Önce kalan (2 çorba kaşığı) yağı azar azar, sonra da kalan kremayı ekleyiniz. Sosu 3 dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alınız. Sosu ısıtılmış bir sos kabına boşaltıp, servis ediniz. | |
| ![]() |
Etiketler |
balık, kremalı, sosu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lutenista Sosu (Bulgaristan Göçmeni Sosu) | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:52 |
Kremalı Beşamel Sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:52 |
Elmalı Balık Sosu | YapraK | Soslar | 0 | 15 Şubat 2010 22:58 |
Balık Sosu | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 15:52 |
Kremalı Makarna | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 14:25 |