![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Hindi Sosu soslu hindi malzemeleri Yarım küçük hindi 2 soğan 4 çorba kaşığı un Yarım su bardağı su 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam kuru biberiye Tuz, karabiber, kekik 1 nar Birkaç dal maydanoz Malzemeler: 200 gr süzme yoğurt, 100 gr labne peyniri, 200 gr krema, 150 gr toz şekeri, 2 yumurta Meyve Salatası için: Kivi, mango, ananas, çilek (isteğe bağlı likör) Şerbeti için: Limon suyu, 1 lt su, 300 gr şeker soslu hindi hazırlanışı Hindiyi küçük parçalara ayırıp tek tek una bulayın. Soğanları soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Hindi etlerini ilave edin. Üzerine biberiye ve kekik serpip orta ateşte çevirerek kızartın. Narı ikiye kesip yarısının suyunu sıkın. Kalan yarım narın tanelerini ayıklayın. Tavadaki etler kızarmaya başlayınca üzerine su ve nar suyunu dökün. Yüksek ateşte suyunu hafif çekinceye kadar pişirip tuz ve karabiberi serpin. Ateşi kısıp etler iyice yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Etleri suyu ile birlikte servis tabağına alıp üzerini ayırdığınız nar taneleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
hindi, sosu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lutenista Sosu (Bulgaristan Göçmeni Sosu) | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:52 |
Hindi Dolması | Dilara | Et Yemekleri | 1 | 23 Nisan 2010 12:24 |
Hindi Eti Terbiyesi | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 05:04 |
Hindi Eti İçin Terbiye Sosu | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 16:07 |