22 Ocak 2012, 10:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Beşamel Sos Beşamel Sos Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kararmamasına dikkat edin. İçine 3 çorba kaşığı un ekleyin ve orta ateşte açık sarı rengini koruyarak karıştırn. 600 ml soğuk sütün tamamını ilave edin. Sürekli olarak karıştırın. Bu önemli; aksi taktirde topaklar meydana gelecektir. Sosu yaklaşık 10 dakika karıştırın ve hafif şekilde kaynatın. Son olarak tuz ile tatlandırın. Peynirli : 1 yumurta sarısını ve 3 çorba kaşığı süzme yoğurdu çırpın ve 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri ile 1 tatlı kaşığı tereyağını, hazırladığınız beşamel sosa karıştırın. Makarna ile birlikte tavsiye edilir. Turplu : 100 ml et suyunu beşamel sos ile karıştırın. İçine 2-3 çorba kaşığı rendelenmiş turp, biraz sirke, tuz ve şeker ilave edin. Etin yanında tavsiye edilir. Kaparili : 2-3 tatlı kaşığı doğranmış kapariyi sosla karıştırın. İçine 1-2 tatlı kaşığı kapari suyu ilave edin. Haşlanmış et ve yumurtayla beraber tavsiye edilir. Hardallı : Sosu 2-3 tatlı kaşığı az acılı hardalla tatlandırın. Fırında pişmiş patatesle beraber tavsiye edilir. Portakallı : 1 portakalın suyunu ve bir miktar rendelenmiş portakal kabuğunu sosa ekleyin. Kızarmış tavukla beraber tavsiye edilir. | |
|
Etiketler |
beşamel, sos |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beşamel Soslu Ve Tavuklu | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 30 Mayıs 2023 20:14 |
Kremalı Beşamel Sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:52 |
Beşamel Sos | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 07:00 |
Beşamel Sos | YapraK | Soslar | 0 | 28 Eylül 2009 16:03 |
Beşamel Soslu Tavuk | Kralice | Tavuk Yemekleri | 1 | 12 Mart 2009 06:33 |