27 Aralık 2009, 04:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Alman Sosu Malzemeler (1 lt. sos için): 800 mi tavuk velutesi (un ve yağı kavur, tavuk suyu ekle) 4 adet yumurta sarısı 50 gr. margarin 1 çay kaşığı tuz ve karabiber 400 mi tavuk suyu 50 gr. mantar bölünmüş 200 mi çiğ krema 1 adet limon (suyu) Yapılışı: Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın. Tavadaki karışımın 1/3'ü kalıncaya kadar dibini tutmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin. Süzgeçte süzün. Sosa önce margarini, sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin. Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın. Not: Bu sos tavuk yemeklerinde kullanılır. | |
|
Etiketler |
alman, sosu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lutenista Sosu (Bulgaristan Göçmeni Sosu) | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:52 |
Alman Dışişleri Bakanlığı duyurdu: Türkiye’de bir Alman daha serbest | BuYuCu | Haber Arşivi | 0 | 24 Şubat 2018 04:13 |