27 Aralık 2009, 04:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Marinad (Terbiye) Gereçler: Bir kg et için: No: 1 3/ 4 bardak bitkisel sıvı yağ 1/ 2 kahve fincanı soğan suyu 1/ 2 limon suyu Bir kg et için: No: 2 1/ 2 su bardağı bitkisel sıvı yağ 1/ 2 su bardağı soğuk süt 1/ 2 kahve fincanı soğan suyu Yapılışı: Örnekler: Koyun, böbrek yatağı, pirzola : Marinada yatırılmaz. Et kemikli olarak bekletilir. Izgara yapılmadan önce biraz yağlanır, tuz, biber ve kekik serpilir. Kuzu budu külbastı: Bitkisel yağ veya sütlü yağda 1-2 gün bekletilir. Şiş: Önce sıvıyağ ve süt içinde etler iyice ovulur ve 2 gün bekletilir. Sonra soğan suyu ve tuz, karabiber karışımında bırakılır.Bonfile: İyi bonfile marinada yatırılmaz. Antrekot Pirzola: Kemikli bekletilir. Sonra temizlenip hazırlanır. Gerekirse marinada yatırılır. Tavuk ızgara: Limon suyu ve sıvıyağda 2-3 saat bekletilir. Izgara yapıldıktan sonra tuz, karabiber serpilir. Tavuk Şiş: Soğan suyu, limon suyu ve yağda 2-3 saat bekletilip ızgara yapılır. Şnitsel: 1/ 2 cm inceliğinde dövülmüş olarak sıvıyağda birkaç gün bekletilir. Kızartmadan 2-3 saat önce limon suyu, soğan suyu, tuz ve biber sürülür, sonra kızartılır. | |
|
Etiketler |
marinad, terbiye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kur'an'da Terbiye Meseleleri | efLatun | İslamiyet | 1 | 28 Kasım 2011 20:14 |
Asalet & Terbiye | PopSy | İslamiyet | 0 | 14 Ağustos 2008 19:49 |