28 Eylül 2009, 16:12 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Et Terbiyesi MALZEMELER: TERBİYE I : 1 çorba kaşığı Salça 1 çorba kaşığı Yoğurt 1/2 kahve fincanı Zeytinyağı 1 çay kaşığı Kimyon Kekik ( Arzuya bağlı ) TERBİYE II 1 adet Yumurta sarısı 2 yemekkaşığı Soya sos 1 kahve fincanı Kırmızı Şarap 1 yemekkaşığı Nişasta HAZIRLANIŞI: · Terbiye malzemeleri iyice karıştırılır sonra et bu karışıma ilave edilir. İyice karıştırılarak etin bu sosa bulanması sağlanır.. Etin acı veya değişik lezzet’te olması için pişirmeden evvel terbiye edilmiş etlere pul biber,sarımsak ( döğülmüş )....... karıştırılır ve ondan sonra pişirilir.Tuz etler ızgaraya veya ocağa konduğunda üzerine serpilir..( Soya soslu terbiyede tuz konulmaz ).. · Yukarıda anlatılan terbiye şekilleri , ve dikkat edilmesi gereken hususlar TAVUK eti içinde geçerlidir ..... · Etleri terbiye yaparken damak zevkinize göre istediğiniz malzemeleri ilave edebilir veya çıkartabilirsiniz........... EXTRA: Iızgarada, yağsız tavada veya pleytte pişmiş etlerin lezzetli olmasını istiyorsak muhakkak terbiye etmeliyiz.....Etlerimizi hangi şekilde terbiye edersek edelim en az 24 Saat Buzdolabında ( +4 veya +5 Derece ) dinlendirmeli ve ondan sonra pişirmeliyiz... Bu tarifte verilen ölçüler 1 Kg Et için verilmiştir.. | |
|
Etiketler |
terbiyesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İrade Terbiyesi | Sır | Kitap Tanıtımları | 0 | 09 Temmuz 2019 08:25 |
Nefis Terbiyesi | KarakıZ | Genel İslami Konular | 0 | 03 Eylül 2011 17:19 |
Hindi Eti Terbiyesi | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 05:04 |