22 Mart 2009, 16:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Istakoz Sosu Istakoz Sosu Malzemeler 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma 1/3 Kahve Fincani Limon Suyu 1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak 1 Tatli Kaşiği Sirke çok Az Kirmizi Pul Biber Tuz , Karabiber Yapılışı Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma zeytinyaği dökülerek sosa Yedirilir bundan sonra sıra limon suyundadir.Sos fazla ekşi olmamalidir.çeşni vermesi Için dövülmüş sarimsak , sirke, tuz,karabiber çok az pulbiber ilave edilir ve karişim iyice birbirine yedirilir. Istakkozun kafa bölümünden çikan yumurta ve diğer yumuşak maddelerin de ezilerek sosa katilmasi tavsiye edilir Alıntı. | |
|
Etiketler |
istakoz, sosu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Istakoz ve Yengeçler Neden Pişirildiğinde Bir Anda Kırmızıya Bürünüyor? | eLsaa | Bilim Dünyasından Son Haberler | 2 | 11 Mayıs 2024 17:18 |
Lutenista Sosu (Bulgaristan Göçmeni Sosu) | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:52 |
Sagopa Kajmer - Istakoz | daiSy | R, S, Ş, T | 0 | 02 Mayıs 2017 19:57 |
Tatar Soslu Istakoz | PauL | Deniz Ürünleri | 0 | 20 Şubat 2012 14:41 |