IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Mart 2009, 16:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Istakoz Sosu




Istakoz Sosu

Malzemeler
3 Adet Yumurta
1 Tatli Kaşiği Hardal
½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma
1/3 Kahve Fincani Limon Suyu
1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak
1 Tatli Kaşiği Sirke
çok Az Kirmizi Pul Biber
Tuz , Karabiber


Yapılışı
Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma zeytinyaği dökülerek sosa Yedirilir bundan sonra sıra limon suyundadir.Sos fazla ekşi olmamalidir.çeşni vermesi Için dövülmüş sarimsak , sirke, tuz,karabiber çok az pulbiber ilave edilir ve karişim iyice birbirine yedirilir. Istakkozun kafa bölümünden çikan yumurta ve diğer yumuşak maddelerin de ezilerek sosa katilmasi tavsiye edilir

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
istakoz, sosu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Istakoz ve Yengeçler Neden Pişirildiğinde Bir Anda Kırmızıya Bürünüyor? eLsaa Bilim Dünyasından Son Haberler 2 11 Mayıs 2024 17:18
Lutenista Sosu (Bulgaristan Göçmeni Sosu) mCx Soslar 0 28 Ekim 2019 20:52
Sagopa Kajmer - Istakoz daiSy R, S, Ş, T 0 02 Mayıs 2017 19:57
Tatar Soslu Istakoz PauL Deniz Ürünleri 0 20 Şubat 2012 14:41