IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Haziran 2024, 01:19   #1
Çevrimdışı
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Balık Sosları




Tarator Sos Malzemeler;
6 yemek kaşığı ceviz içi
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
8 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
6 dilim bayat ekmek içi
10 dal dereotu
3 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Yapılışı: Bir kabın içine ufalanmış ekmek içi ve ceviz içini koyun. Ardından mutfak robotu ile çekin. Ekmek ve cevizleri sos kabına aldıktan sonra; üzerine zeytinyağı, yoğurt, dereotu, sarımsak ve limon suyu ilave edin. Sosu karıştırdıktan sonra 1 saat buzdolabında dinlendirin. Bu sosu büyük balıklarda ve kalamar tava tarifinde kullanabilirsiniz.



Sarımsak ve Zeytinyağlı Sos
Malzemeler
4-5 diş sarımsak
2 adet limon
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Sarımsakları soyun ve ezin. Ezilmiş sarımsakların üzerine limon suyu ilave edip karıştırın. Ardından bu karışımı kavanoza koyun ve üzerine zeytinyağı ile tuzu ekleyin. Malzemelerin özdeşleşmesi için kapağı kapatarak çalkalayın. Bu sosu levrek, palamut, mezgit gibi büyük balıkların yanında sunabilirsiniz.


Şaraplı Sos Malzemeler;
1 çay bardağı beyaz şarap
½ çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
½ limon suyu
1 su bardağı hardal
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Yapılışı: Zeytinyağı tavada ısıtılır ve ince doğranan sarımsaklar sararana dek sotelenir. Tava ateşten alınır. Hardal sarımsağın üzerine eklenir ve karıştırılır. Limon suyu ve şarapta eklenip tuz ve karabiber ile lezzenlendirdikten sonra kıvam aldığında servis edilir. Afiyet olsun.


Pesto Sos Malzemeler;
2 diş sarımsak
2 su bardağı fesleğen yaprağı
Yarım su bardağı parmesan peyniri
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı: Sarımsakları robottan geçirin ve fesleğenleri suda durulayın suyunu süzün. Fesleğenleri de sarımsakların üzerine ilave edin ve püre haline gelinceye kadar robottan geçirin. Ardından karışımı sos kabına alın ve zeytinyağı, peynir, tuz ve karabiber ekleyerek malzemeler özdeşleşene kadar karıştırın. Pesto sosu bütün balık çeşitlerinde kullanabilirsiniz.



Zeytinyağlı Narenciye Sos Malzemeler;
½ çay bardağı zeytinyağı
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet limon kabuğu rendesi
Yapılışı: Zeytinyağı ısıtılır ve kaynama derecesine yakın portakal ve limon kabukları içine atılıp ocağın altı kapatılır ve soğutulur. Süzüldükten sonra kullanıma hazırdır. Afiyet olsun.



Tarhunlu Sos Malzemeler;
3 dal ince kıyılmış taze tarhun
1 dal ince kıyılmış maydanoz
2 diş ezilmiş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılır ve iki saat bekletilir. Afiyet olsun.



Tere Sosu Malzemeler;
½ bağ tere
1 çay bardağı krema
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
1 tutam kişniş
Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılıp blenderdan geçirilir. Isıtılarak servis edilir. Afiyet olsun.



Hardal Sos Malzemeler;
1 yemek kaşığı dijon hardal
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Zeytinyağı hariç malzemelerin hepsi tereyağı yumuşayıncaya dek karıştırılır. Ardından zeytinyağı eklenerek kıvamlandırılır ve servis edilir. Afiyet olsun.



Limonlu ve Tarhunlu Tereyağı Sosu Malzemeler;
4 yemek kaşığı tereyağı
½ limon suyu
2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze tarhun
1 tutam tuz
1 tutam kimyon
Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırılır. Soğuk halde servis edilmek istenirse rulo yapılıp buzluğa atılır ve dilimlenip servis edilir. Sıcak halde servis edilmek istenirse ısıtılır ve servis edilir. Afiyet olsun.


Taze Soğan Sosu Malzemeler;
1 çay bardağı zeytinyağı
2 dal taze soğanın yeşil kısmı
1 tutam tuz
½ limon kabuğu rendesi
Yapılışı: Taze soğan incecik doğranır ve zeytinyağı ile beraber kaynama noktasına gelene dek ısıtılır, soğumaya bırakılır. Soğuyan soğan tuz ve limon kabuğu rendesi ile beraber blendırdan geçirilir ve süzülür. Afiyet olsun.



Ançüez Sos Malzemeler;
3 adet salamura ançüez
1 su bardağı krema
1 çay kaşığı beyaz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un

Yapılışı: Tereyağı ocağa alınıp ısıtılır ve un eklenip kokusu çıktığında beyaz roux (meyane) hazırlanır. Ançüez ince doğranır ve içerisine ilave edilip ezerek kavrulur. Beyaz biber ilave edildikten sonra krema ile kıvamlandırılır ve sıcak halde servis edilir. Afiyet olsun.



alinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Izgara Ve Kırmızı Et Sosları Estela Soslar 0 02 Eylül 2013 01:07
Makarna Sosları yoSun Soslar 0 30 Haziran 2012 10:36
Çeşit çeşit makarna sosları YapraK Soslar 5 12 Nisan 2009 18:08