IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2009, 14:40   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
20. Ankara Uluslararası Film Festivali Başladı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
20. Ankara Uluslararası Film Festivali, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı.


Ruhi Su ve Janset tarafından sunulan törende Macit Koper’e Aziz Nesin Emek Ödülü, besteci Muammer Sun’a Sanat Çınarı Ödülü verildi. Geceye Ahu Türkpençe, Ayça İnci, Taner Birsel, Çetin Öner, Salih Kalyon, Ayten Uncuoğlu, Zafer Algöz, Nilüfer Aydan, İsmail Güneş, Can Kolukısa, Hikmet Karagöz, Parla Şenol, Tayfun Pirselimoğlu, Biket İlhan, Rıza Sönmez, Suna Keskin, Natali Yeres, Suna Selen, Aclan Büyüktürkoğlu ve Muzaffer Hiçdurmaz katıldı.

ULUSAL UZUN FİLM PROGRAMI

Ulusal Uzun Film Yarışması

20. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kapsamında düzenlenen Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Türk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sının son dönemde çekilen önemli filmleri Ankaralı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Ulusal Uzun Film Yarışması kapsamında, Cemal Şan’ın Aşk Üçlemesi’nin son iki filmi Dilber’in Sekiz Günü ve Ali’nin Sekiz Günü; Daha çok belgeselleriyle tanınan Kazım Öz’ün yeni filmi Fırtına; Bağımsız fotoğrafçı İsmail Necmi’nin gerçekle kurgu, belgeselle kurmaca arasında gidip gelen filmi Bunu Gerçekten Yapmalı mıyım?; Tolga Örnek’in yönettiği Türkiye’nin ilk otomobili Devrim’in hikayesini ve karşılaştığı bürokratik çıkmazı gözler önüne seren filmi Devrim Arabaları; Bir Mevlevi Derviş’in mistik dünyasını anlatan, Jacques Deschamps’ın Dinle Neyden’i; Hüseyin Karabey’in gerçek bir olaydan yola çıkarak, belgesel ve kurgunun iç içe geçtiği bir yol filmi Gitmek; Raşit Çelikezer’in ilk uzun film denemesi, olan ve 3 farklı insanın bir araya gelip yepyeni bir yaşam, bir aile kurmalarının öyküsünü anlatan Gökten Üç Elma Düştü; Daha çok kısa filmleriyle tanıdığımız Selim Evci’nin ilk uzun filmi İki Çizgi, Özcan Alper’in pek çok uluslararası festivalden ödülle dönen ilk uzun filmi Sonbahar; izleyici ile birlikte jürinin de karşısında olacak.


Prof. Dr. Oğuz Onaran, Sinema Yazarı Esin Küçüktepepınar, Yönetmen Handan İpekçi, Yönetmen Mustafa Altıoklar ve oyuncu Tamer Karadağlı’dan oluşan Seçici Kurulu’nun kararı, 22 Mart günü düzenlenecek basın toplantısında açıklanacak.

Yarışmaya başvuran filmler En İyi Film, Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü ve En İyi Yönetmen Ödülleri dahil olmak üzere 16 ayrı ödül kategorisi için yarışacak. Ayrıca Umut Veren Kategorisi’nde ilk filmleriyle festivale katılmış yönetmen, senaryo yazarları ve oyuncular ödüllendirilecektir.

Bu yıl Sinema Yazarları Derneği de (SİYAD) festival kapsamında “SİYAD En İyi Film” ödülü verecektir. Festivalin SİYAD Seçiciler Kurulu ise şu isimlerden oluşmaktadır: Sadi Çilingir, Murat Erşahin, Serdar Akbıyık.

Bir başka ödülümüz de Film Yönetmenleri Derneği (FİLM YÖN) tarafından verilecektir. “FİLM YÖN En İyi Yönetmen Ödülü” seçici kurulu İsmail Güneş, Yüksel Aksu ve Oğuzhan Tercan’dan oluşmaktadır.


Ulusal Uzun Film Özel Gösterim

Festivalin yarışma dışı özel gösterim bölümünde ise, üç ayrı ulusal film izleyiciyle buluşacak.

Özcan Tekdemir’in Bekçi, Uygar Asan’ın Düğüm ve Sümeya Kökten’in Yasak Hisler filmleri Ankaralı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

KISA FİLM PROGRAMI


Ulusal Kısa Film Yarışması

20. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Film Yarışması bölümünde, son bir yılda çekilmiş kısa filmler, kurmaca, deneysel ve canlandırma film dallarında yarışacak. Kurmaca film dalında 18, deneysel dalda 12, canlandırma dalında ise 10 olmak üzere toplam 40 film jüri karşısına çıkacak.

Yarışmanın seçici kurulunda, akademisyen Bülent Somay, karikatürist Tan Oral, Sinema Dergisi genel yayın yönetmeni Senem Erdine İşmen, yönetmen Ali Taner Baltacı ve Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali uluslararası program direktörü Laurent Guerrier.

Ulusal Kısa Film Gösterimi

Ulusal Kısa Film Gösterimi bölümünde, yarışmaya başvurmuş ancak ön elemeyi geçememiş filmlerden bir bölümü izleyiciyle buluşma fırsatı bulacak.

Uluslararası Kısa Film Gösterimi

Uluslararası Kısa Film programında, dünyanın pek çok ülkesinden, son dönemde çekilen önemli kısa filmler Ankara’da olacak.

İki Kıta İki Ülke: Asya’dan Amerika’ya – Meksika’dan İran’a, farklı iki kültürün sinemaya, kısa filme bakışını yansıtan ilgi çekici bir bölüm. Orta Amerika ve Orta Doğu’nun zengin kültürel birikimlere sahip iki ülkesi Meksika ve İran’da 2008 yapımı en iyi kısa filmlerin arasından seçilen kurmaca, deneysel ve canlandırma türlerinde on üç filmden oluşuyor.


Festivalin olmazsa olmazı, kısa film programının vize sorulmayan bölümü Kısa Sınır Tanımaz, Macaristan, İsviçre, İngiltere, Belçika, Güney Kore, Almanya, Fransa, Yunanistan, Avusturya, Avustralya, Hırvatistan, Ermenistan, Kanada kısalarını Türkiye’ye getiriyor. Üstelik, 23 filmlik programda Mars’tan da bir film var!


20. Ankara Uluslararası Film Festivali, kısa film programının büyük bir kısmını ‘video’ya ayırıyor. Alışılageldik sinema dilini zorlayan, farklı bir dil olmaksızın farklı şeyler söylenemeyeceğine inanan sinemacıların sineması; “deneysel sinema”. Hollanda Media Art Enstitüsü yönetmeni Heiner Holtappels’in Ankara Uluslararası Film Festivali için hazırladığı 120 dakikalık, 22 işten oluşan Hollanda: Medya Sanatları Enstitüsü Seçkisi Heiner Holtappels’in sunumuyla bu türe ilgi duyanlar ya da sinemada yenilik arayanlar için Ankara’da olacak.

Ankaralı kısa film severler bu yıl, İspanya’da kısa film adına ne yapıldıysa İspanya: Kısa Filmin Don Kişotları bölümünde bulabilir. Madrid, Extremadura otonom bölgesi, Bask ve Kanarya Adaları kısa film seçkileriyle İspanya’ya bakıyoruz. Bol ödüllü filmlerden oluşan 21 filmlik bir program.


BELGESEL FİLM PROGRAMI

Ulusal Belgesel Film Yarışması

20. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında her yıl gerçekleştirilen Ulusal Belgesel Film Yarışması Bölümü’nde bu yıl amatör kategoride 14, profesyonel kategoride 11 film jüri üyelerinin değerlendirmesine ve belgesel sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. Amatör belgeselcileri ve belgesel sinemanın tanınmış yönetmenlerini bir araya getiren bölüm, festivalin ilgiyle takip edilenleri arasında.

Yarışmanın seçici kurulunda, akademisyen Barış Kılıçbay, akademisyen Berrin Balay, görüntü yönetmeni Candan Murat Özcan, sinema yazarı Janet Barış ve yapımcı Sevinç Yeşiltaş.

Ulusal Belgesel Film Gösterimleri

Gösterim şansı bulamayan veya Ankaralı sinemaseverlerin izleyemedikleri birbirinden güzel belgesellerin gösterileceği bu programda, Beşiktaş Çarşı grubunu konu alan Ersin Kana’nın Asi Ruh, İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki en ihtişamlı yapılarından biri olan Haydarpaşa’yı konu alan Şükran Bircan Özmen ve Ömer Özmen’in Haydarpaşa, 12 Eylül 1980 sonrası askeri yönetimi döneminde idamları konu alan Cahit Akçam’ın Nefti Yeşil ve Mavi, Osmanlı Hanedanı’nın genç kuşaklarına kadar uzanan sürgün yıllarını konu alan Kerime Senyücel’in Osmanoğlu’nün Sürgünü, Tunceli’nin Pülümür ilçesi Kırmızı Köprü köyünde tüm sıkıntılara rağmen göç etmeyen insanların hayatlarını konu alan Pırdesur, curcunası, şiddeti, sakinliği ve sıradanlığıyla sokakları konu alan Mihriban Sezen’in Sokağın Sesi yer alıyor.


Uluslararası Belgesel Film Gösterimi

Dünyadaki önemli film festivallerinde gösterilmiş, ödül almış ve seyirciler tarafından çok beğenilmiş on belgesel 20. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde meraklısıyla buluşacak.

İranlı yönetmen Abdolrahman Mirani’nin yönettiği Ahşap Halı, İran’la Irak arasındaki sınırda, selde yıkılmış bir köprünün tekrar inşası için harıl harıl çalışan insanları konu alıyor.

Ferenc Moldoványi’nin yönettiği dört ayrı kıtada çekilen Başka Bir Gezegen, gezegenimizin gizli yüzünü ve dünyamızın genel ahlakî krizini gözler önüne seren iddialı bir yapım.

Kanadalı yazar / yönetmen Gavin Heffernan, Dönme Dolap’da, kısa ve çarpıcı bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri’deki barış hareketini anlatıyor.

Madli Lääne’ın yönettiği Hazır, Dikkat, Başla!, ilkokul birinci sınıf sınavlarını konu alıyor.

Bosna Hersek’de bulunan Osmanlı İmparatorluğu’nun en eski köprüsünün restorasyonunu konu alan Köprüler İnşa Etmek’in yönetmenliğini ise Velid Gagula üstleniyor.

Gonzalo Ballester’in yönettiği Molky’nin Yolu, 14 yıldır dul olan 73 yaşındaki İranlı kadın Molky’nin yolculuğunu konu alıyor. Bizde onun yolculuğunu izleriz.

Çin’de, gelecek lider neslin nasıl şekillendiğini çarpıcı bir gerçeklikle anlatan Patron Olmak İstiyorum’un yönetmen koltuğunda Marije Meerman oturuyor.

İş hayatını, çeşitli yönlerden insan hayatı üzerinde uyguladığı psikolojik baskıyı konu alan Şeytan Şüphede Gizlidir’in yönetmeni Eva Stotz.


İki farklı huzurevinden gelen on yaşlı sakin, bu sohbetin kaydedildiği güne kadar hayatlarında yaşadıkları en güzel günü anlatıyor. Uzun Yılların Kısa Günleri’ni Luis R. Garza yönetiyor.

Bölümün en ilgi çekici filmlerinden olan Yakuza Filmleri: Japon Sinemasının Gizli Tarihi İkinci Dünya Savaşı’nın sonundan günümüze, Japon sinemasının yeraltı dünyasında gerçekleşen hayret verici bir yolculuğu. Yönetmenliğini Yves Montmayeur üstleniyor.

DÜNYA SİNEMASI

Dünyanın Her Köşesinden

Festivalin en renkli bölümlerinden biri olan “Dünyanın Her Köşesinden”, dünyadaki en önemli film festivallerinde gösterilmiş, ödül almış, eleştirmenler ve seyirciler tarafından en çok beğenilen filmlerden oluşan, Meksika’dan, Hırvatistan’a, İran’dan Kanada’ya uzanan bir yolculuk. Programda usta yönetmenlerin ve ödüllü filmlerin yanı sıra keşfedilmeyi bekleyen yönetmenler de var.

Ayrıca sinemaseverler bu programda yer alan Turne (Turneja)’nin oyuncu ve yapımcısı Tihomir Stanic ve Kino Lika’nın yönetmeni Dalibor Matanic ile filmlerinin gösterimleri ardından söyleşebilecekler.

Festival Partileri

Festival’in ilgi çekici etkinliklerinden festival partileri ise bu yıl meraklılarına dolgun bir müzik zevki sunacak.

15 Mart
Dib Sahne

Mehmet Can Özer

Elektroakustik Müzik Konseri-Electroacoustic Music Concert

17 Mart
Dib Sahne

Melis Tezkan – Okan Urun

VJ – DJ Performance

biriken (Melis Tezkan + Okan Urun) Ocak 2006’dan beri Paris’te ve İstanbul’da disiplinlerarası çalışmalar gerçekleştirmektedir. biriken’in meselesi amaçların araçlar tarafından desteklenebilir olması. Herhangi bir formu veya içeriği amaç edinmiyoruz. Birikebilenler ve eklenenler doğrultusunda çalışıyoruz; bunlar formu da içeriği de kapsıyor.

18 Mart
Dib Sahne

Burcu Gündüz: VJunk

VJ – DJ Performance

Festival Salonları

20. Ankara Uluslararası Film Festivali gösterimleri Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gösterilecek filmlerin biletleri:

Bilet fiyatları:
12:00 seansları: 2.5 TL
14:30 ve 17:00 seansları: 5 TL
19:15 ve 21:30 seansları: 10 TL
Beyaz Gece ve En Kısa Gece: 10 TL

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterilecek tüm filmleri sinemaseverler ücretsiz izleyebilecekler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
20, adamand#8217, and#8216issiz, ankara, basladi, başladı, festivali, film, londrada, uluslararasi, uluslararası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
10. Malatya Uluslararası Film Festivali Başladı CORDON BLEU Sinema Dünyası 1 11 Aralık 2021 21:02
22.Ankara Uluslararası Film Festivali,Uluslararası kısa ve belgesel gösterim programı Sevda Sinema Dünyası 0 06 Şubat 2011 00:28
22. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde yarışacak 10 film belirlendi. Sevda Sinema Dünyası 0 06 Şubat 2011 00:09
21. Ankara Uluslararası Film Festivali YapraK Kültür ve Sanat 0 15 Mart 2010 08:54