IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Eylül 2024, 20:25   #1
Çevrimiçi
dae
~ Gothicum Est Pulchrum ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
NVIDIA Ve Jensen Huang.




NVIDIA üst düzey çalışanlarının servetlerini içeren bir grafik. Çalışanlardan 1154 kişinin serveti $20 milyonun üzerinde. Türkiye'de hiçbir patron buna izin vermez. "Hepsi benim olmalı. Sonra bunların ayranı kabarır. Bana saygı duymazlar" mantığından hareket eder.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Jensen Huang, NVIDIA'yı $200 ile kurmuş. Avukatına şirketin %20'sini $200'a satmış. Bu hissenin şu anki değeri $380 milyar ve Türkiye'nin en zengin insanından daha zengin.

Jensen, Yatay Organizasyon kullanıyor: 40 kişi direkt raporluyor. Uzun vadeli (3-5 yıl) İş Planı yapılmıyor. Her çalışan Jensen'e direkt yazıp kendince önemli 5 konuyu dile getirebiliyor. Jensen'in her sabah 100'lerce mail okuduğunun göstergesi bu.

2024'ün ilk çeyreği baz alındığında NVIDIA günde $163.2 milyon net kâr elde ediyor. Yani Türkiye'nin en kârlı şirketi Koç Holding'in 2023 yılı kârını 1 ayda elde ediyor.

Adaletli, hakkaniyetli, kapsayıcı, zeki ve odaklı bir girişimci/patron/yöneticinin başarısız olma şansı yoktur.

Bizdeki durum ise, (örneğin) uydu için özel yazılım geliştiren bir start-up yatırımcı karşısına çıktığında ilk aldığı geri bildirim "Yatırım yaparım ama şirketin %51'ini isterim" oluyor. Abi istersen %99'unu al. Adam yazılımı alıp gittiğinde g.t gibi ortada kalırsın. Neyin ayağı bu? Bizde niye %51 istenir biliyormusunuz? Çünkü amaçları iş yapıp beraberce para kazanmak değil, ileride punduna getirip ortağını kazıklamaktır. 23 Nisan'da bana 1 günlüğüne yönetme imkanı verseler, bakın görün girişimcilik bu ülkede nasıl ışık hızıyla artıyor görürler. Bütün Pay Sahipleri Sözleşmeleri Blokzinciri üzerinde devletin denetiminde ve yetkilendiği M&A avukatları tarafından yapılır. Bak bakalım %51 ile ortağını kazıklamak nasıl oluyormuş gösterirler adama. Bastırdıkları hisse senetlerini tuvalet kağıdı olarak kullandırırım ki,canları fena acır.


Alıntıdır..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nvidia CEO'su Jensen Huang'dan uyarı: "Kodlama öğrenmeyin" idyllic Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 28 Şubat 2024 14:25
Huang-chuan - (Huang-ch'uan) Desmont Felsefe 0 29 Kasım 2014 18:31
Cheng-huang - (Ch'eng-huang) Desmont Felsefe 0 29 Kasım 2014 18:17
Elçi - Liz Jensen Violent Kitap Tanıtımları 1 07 Nisan 2014 19:28
Jensen Ackles Avatar Ve İmzaları Liaaa Avatar ve Smiley 0 09 Temmuz 2012 15:03