11 Ağustos 2023, 16:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Antep Usûlü Nefis ve Pratik Kısır Tarifi 6 çay bardağı bulgur (ben yöresel orta boy bulgur kullanıyorum) 5 çay bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 2 diş sarımsak 1 limon suyu 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi 1 bağ maydanoz Yarım bağ nane 7-8 adet yeşil soğan Tuz Karabiber Kimyon İsot Varsa) kuru reyhan Sumak Pul biber 1 su bardağı zeytinyağı Bulgur bir kaba alınıp üzerine kaynar su ilave edilir. Bir kapak kapatılarak yarım saat kadar dinlendirilir. Daha sonra salçalar eklenip karıştırılır. Pul biber hariç tüm baharatlar, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu ve nar ekşisi ilave edilir. En son yeşillikler eklenip harmanlanır. Bir sos tavasında zeytinyağı ısıtılıp ocak kapatılır. Kızgın yağa pul biber ilave edilir ve kısıra eklenip karıştırılarak servis tabağına alınır. Lezzeti için yöresel salça kullanmanızı tavsiye ederim. (özellikle Hatay yöresi). | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çıtır Nefis Mi Nefis Ballı Börek Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 2 | 05 Haziran 2023 16:57 |
Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi (Resimli) | Violent | Yöresel Yemekler | 4 | 02 Mart 2014 20:41 |
Antep Usulü Aşure Tarifi (Resimli) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Kasım 2013 14:29 |
İzmir Köfte - Antep Usulü | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Eylül 2009 18:55 |
Antep usulü zeytinyağlı dolma | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:23 |