10 Ağustos 2023, 04:55 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tavuklu Börek 5 adet yufka 1 çay bardağı sıvı yağı 1 çay bardağı su İç harcı için: 3-4 tavuk pirzola 2-3 domates 1 kuru soğan 2 sivri biber 2 dal maydanoz 2 dal dereotu Tuz Pul biber Karabiber 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yumurta Susam Tavuğu haşlayın ve bir kaba alarak soğuduktan sonra küçük parçalara ayırın. Üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve soğanı ilave edin. Ardından ince ince doğradığınız biberleri, maydanozu, dereotunu, baharatları, tuzu ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın. Sosu için, bir kaba sıvı yağı ve suyu koyup karıştırın. Yufkaları tek tek soslayarak ikiye katlayın, tekrar üzerine yağ sürün. Yufkanın geniş kenarına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ilık hazırlanan yufkaya gül şekli verip, yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, gül şekli verdiğiniz yufkanın etrafına dolayın. Üzeri için yumurta sarısını ve sıvı yağı karıştırıp böreğin her yerine sürün. Böreklerin üzerine susam serpip, önceden ısıtılmış 185 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tavuklu böreği tek başına ikram etmek istemiyorsanız, mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuklu gül börek | Desmont | Hamur İşleri | 0 | 03 Şubat 2015 19:20 |
Sebzeli Tavuklu Börek | Sevda | Hamur İşleri | 0 | 04 Aralık 2011 19:19 |
Tavuklu Zar Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:01 |
Tavuklu Omlet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 02:19 |