10 Ağustos 2023, 02:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Frambuazlı Cheesecake Tarifi Frambuazlı Cheesecake Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler 500 gr labne peyniri 200 ml krema 1,5 su bardağı toz şeker 5 yemek kaşığı un 4 adet yumurta 1 paket vanilya Alt tabanı için: 2 paket yulaflı bisküvi (262 gr) 100 gr eritilmiş tereyağı 1 su bardağı fındık Yarım çay bardağından biraz az süt (50 ml) Üzerinin sosu için: 250 gr frambuaz 5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1 çay bardağı su (125 ml – nişastayı eritmek için) 1 su bardağı su (200 ml) 1 paket vanilya Frambuazlı cheesecake’in alt tabanı için öncelikle yulaflı bisküvi ve fındığı rondoya alarak kum gibi olana kadar rondoyu çalıştıralım. Hazırladığımız bisküviyi uygun bir kaba aktaralım. Üzerine süt ve eritilmiş tereyağını ekleyerek tüm malzemeleri güzelce karıştıralım. Kelepçeli kalıbımızın tabanına pişirme kağıdını yerleştirelim. Hazırladığımız bisküvili harcı kalıba boşaltalım ve kaşıkla bastırarak sıkıştıralım. Kremamızı hazırlayana kadar tatlımızın tabanını buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Kreması için uygun bir kasede sıvı kremayı mikserle çırpalım. Labne peynirini de ayrı bir kap içerisinde çırptıktan sonra kremayı üzerine ilave edelim. Üzerine şekeri de ekleyelim ve şeker eriyene kadar güzelce çırpalım. Kremamızı çırparken bir yandan da yumurtalarımızı teker teker ekleyelim. Yumurtaları ekledikten sonra karışımımıza son olarak un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım. Buzdolabında beklettiğimiz kelepçeli kalıbı alarak kalıbın etrafını alüminyum folyo ile saralım. İçerisine hazırladığımız kremayı boşaltalım ve önceden ısıttığımız 160 °C fırında alt üst fansız ayarda 1 saat pişmeye bırakalım. Bu aşamada fırının içerisine ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyarak cheesecake’in çatlamasını engelleyelim. Sürenin sonunda fırının kapağını açalım. Hafifçe sallayarak pişip pişmediğini kontrol edelim. Salladığımızda çok fazla oynamıyorsa fırını kapatalım. Kapağını aralık bırakarak 1 saat kadar oda ısısına gelmesi için dinlenmeye bırakalım. Cheesecake’imizin frambuazlı sosu için sos tenceresine frambuaz, toz şeker ve suyu alarak karıştıralım. Diğer taraftan soğuk suyun içerisinde mısır nişastasını çözdürelim ve sosumuza ilave edelim. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak frambuaz sosunu pişirelim. Sos kaynamaya başladıktan sonra ekleyelim ve tekrardan karıştıralım. Yaklaşık 1 saat kadar dinlendirdikten sonra cheesecake’i fırından alaralım. Üzerine sosumuzu gezdirelim. Hazır olan frambuazlı cheesecake’imizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun! | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin malzemeler | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 29 Mayıs 2023 21:21 |
Frambuazlı Cheesecake | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 15 Nisan 2023 15:24 |
Pişmeyen Yalancı Frambuazlı Cheesecake | Sarya | Pastalar | 0 | 25 Eylül 2020 11:31 |
Frambuazlı Cheesecake Tarifi | yeSa | İF'den Özgün Tarifler | 1 | 29 Mart 2020 04:44 |
Frambuazlı cheesecake kupları | Estela | Pastalar | 0 | 13 Ocak 2013 20:41 |