16 Ocak 2021, 07:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Keledoş tarifi Keledoş genellikle Van mutfağına ait olarak bilinen tescilli bir lezzet. Ancak sadece Van’da değil Ağrı’da da çok sevilerek tüketiliyor. Akpancar adı verilen özel bir ot ve kurut adı verilen kurutulmuş yoğurtla yapılan keledoş için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun… Ocakta 4 - 6 Kişilik 30-60 dk Yapımı için malzemeler Kavurma eti Yarım su bardağı nohut 1 su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı yeşil mercimek 2 avuç akpancar 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı kurut Keledoş tarifi Nasıl yapılır? Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlanmaya bırakın. Nohutların yumuşamasına yakın içine yeşil mercimeği ekleyin. Mercimekler de pişince içine akpancar otunu ve kavurmayı ekleyin. 10-15 dakika kaynattıktan sonra ezdiğiniz kurutu da ilave edin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın. Üzerine tereyağını ekleyin. Yağ eriyince sıcak servis edin. Afiyet olsun | |
|
Etiketler |
keledoş tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mücver Tarifi - Nefis Mücver Tarifi | Sarya | Yemek Tarifleri | 1 | 15 Ocak 2020 16:04 |
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 15:45 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Keledoş (hakkari) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 30 Ekim 2010 17:44 |
Kro kız tarifi | Süslü | Komedi ve Mizah | 2 | 22 Şubat 2009 16:12 |