16 Ocak 2021, 07:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuru dolma tarifi Yapımı için malzemeler 10 adet kuru patlıcan 10 adet kuru biber (varsa kuru kabak, asma yaprağı ) 500 gram pirinç 1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası 500 gram yağlı kuzu eti Tuz Karabiber Yenibahar Sıvı yağ 1 çay bardağı sumak 2 çay bardağı ılık su Kuru dolma tarifi Nasıl yapılır? Öncelikle sumağı ılık suya koyup rengi çıkana kadar bekletin. Diğer yanda dolmalık kuruları haşlayıp biraz yumuşatın. Eti küçük kuşbaşı doğrayın. Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın. Et, pirinç, tuz, yağ, salçalar, soğan, maydanoz ve sumak suyunun yarısını ekleyip harmanlayın. Hazırladığınız harcı haşladığınız sebzelerin içine doldurun. Tencereye yerleştirdiğiniz dolmaların üzerine kalan sumak suyunu ekleyin. Tencereyi ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yarım saat daha pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun… | |
|
Etiketler |
kuru dolma tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru Mantı Tarifi | Elysian | Hamur İşleri | 0 | 25 Haziran 2014 10:16 |
Diyarbakır Usulü Ekşili Kuru Dolma | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Nisan 2014 09:36 |
Soyalı Dolma Tarifi (Resimli) | Violent | Dolma ve Sarmalar | 0 | 20 Mart 2014 23:05 |
Tahin Soslu Dolma Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:11 |
Midye Dolma Tarifi | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:29 |