IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 16 Ocak 2021, 07:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru dolma tarifi




Yapımı için malzemeler
10 adet kuru patlıcan
10 adet kuru biber (varsa kuru kabak, asma yaprağı )
500 gram pirinç
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
500 gram yağlı kuzu eti
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Sıvı yağ
1 çay bardağı sumak
2 çay bardağı ılık su
Kuru dolma tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sumağı ılık suya koyup rengi çıkana kadar bekletin.
Diğer yanda dolmalık kuruları haşlayıp biraz yumuşatın.
Eti küçük kuşbaşı doğrayın.
Soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Et, pirinç, tuz, yağ, salçalar, soğan, maydanoz ve sumak suyunun yarısını ekleyip harmanlayın.
Hazırladığınız harcı haşladığınız sebzelerin içine doldurun.
Tencereye yerleştirdiğiniz dolmaların üzerine kalan sumak suyunu ekleyin.
Tencereyi ocağa alın.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp yarım saat daha pişirin.
Sıcak servis edin.


Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
kuru dolma tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuru Mantı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 10:16
Diyarbakır Usulü Ekşili Kuru Dolma Elysian Yöresel Yemekler 0 21 Nisan 2014 09:36
Soyalı Dolma Tarifi (Resimli) Violent Dolma ve Sarmalar 0 20 Mart 2014 23:05
Tahin Soslu Dolma Tarifi Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:11
Midye Dolma Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:29