![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kabak Kavurması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: – 3 adet kabak – 4-5 adet domates – 3 adet sivri biber – 2 kaşık tereyağı – 2 kaşık zeytinyağı – 5-6 dal dereotu – Tuz – Pulbiber Hazırlanışı: Tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alın. Biberleri içine doğrayıp 1-2 dk kavurun. Daha sonra domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayıp tencereye alın. Domatesler sulanınca son olarak kabakları da küp küp doğrarayıp, tuz ve biberiyle birlikte tencereye ilave edin. Sık aralıklarla ve ezmeden karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kavurun. Pişmesine yakın ince doğramış olduğunuz dereotunu da tencereye ilave edin. Piştikten sonra servis yapın. Afiyet olsun… NOT: Dilerseniz ilk aşamada bir miktar kıyma kavurup, yemeği kıymalı olarak da yapabilirsiniz.
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kabukkavurması, sebzeyemekleri, yemektarifleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pirinçli Kabak Kavurması nasıl yapılır? Resimli | Burce | Sebze Yemekleri | 0 | 14 Mayıs 2014 23:52 |
Kabak Kemane - Kabak Kemane Hakkında Bilgi | xena | Müzik Dünyası | 3 | 14 Mayıs 2014 22:59 |
Geleneksel kurban bayramı yemeklerinden olan -Kurban Kavurması- Et Kavurması(Resimli) | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 06 Kasım 2011 11:56 |
Kabak kavurması (tokat) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:48 |
Kabak kavurması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 04:39 |