IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Şubat 2015, 04:27   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mantarlı Erişte Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 300 gr erişte
  • 200 gr istiridye mantarı
  • 3 su bardağı süt
  • 200 gr rende taze kaşar
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 diş sarımsak / 1 çay kaşığı sarımsak püresi
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1/3 adet muskat
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 -2,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı


Yapılışı

1,5 çorba kaşığı tereyağının bir kısmı ile fırına girebilen derince tepsinizi güzelce yağlayın. Tepsinin içine etrafını iyice kaplayacak kadar galeta unu dökün. Böylece erişte tepsinize yapışmayacak.

Tereyağının kalanını tavaya koyun ve yemeklik doğradığınız 1 adet büyük soğanı güzelce kavurun. İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz 200 gr istiridye mantarını da tavaya ekleyin. Bu sırada ocağın altının en yüksekte yandığına ve mantarların tavada sıkışmadığına emin olun. Böylece mantarların sularını salıp kendi sularının çekip, sertleşmesine engel oluyoruz. İyice kavrulan mantarların içine 2 çorba kaşığı un ekleyip, hafif kahverengi olup tütsülenmiş bir koku çıkana kadar kavurun. Tavanın altını kapatıp, içine 3 su bardağı süt ekleyin. Tavanın dibini iyice kazıyarak tüm güzelliklerin süte karışmasını sağlayın. 2 diş sarımsağı ufak parçalar halinde doğrayıp süte ekleyin. Yarım muskat rendeleyip, 1 tatlı kaşığı çörekotu ve 50 gr rendelenmiş kaşar peynirini de tencereye ekledikten sonra, 300 gr erişteyi de tavaya ekleyebilirsiniz.
Bütün güzellikleri bu tavadan alıp fırın kabına alın ve üzerine 150 gr rendelenmiş kaşar peynirini dağıtın. Tepsinin üstünü folyo ile kapatın. Bu şekilde önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişecekler, son 5 dakikasında folyoyu kaldırıp, fırının ızgara programını açın öyle pişirmeye devam edin. Parmaklarınızı giyeceğiniz mantarlı fırın erişteniz hazır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
erişte, mantarlı, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Denizaşırı Erişte Tarifi Cappy Deniz Ürünleri 0 02 Şubat 2015 13:23
Ev Yapımı Erişte Tarifi Seyra Yemek Tarifleri 0 21 Ekim 2014 00:03
Kremalı Mantarlı Erişte Elysian Makarnalar Pilavlar 0 16 Mart 2014 08:43
Mantarlı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:30
Erişte Salatası Tarifi Violent Salatalar Mezeler 0 26 Haziran 2012 10:48