IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Ekim 2014, 18:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli Soğan Dolması






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

8 tane orta boy soğan
200 gr orta yağlı kıyma (1 defa çekilmiş dana kuzu karışık veya sadece kuzu)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
1 domates
1 biber
2 kuru soğan
1 küçük kase doğranmış maydanoz
Bir tutam taze nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Üzerine sos için:

1 yemek kaşığı domates salçası (silme)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (ben 1 yemek kaşığı tereyağı kullandım parçalar halinde tencerenin üzerine dizdim)
Tuz
Su

Yapılışı:
8 tane kuru soğan soyulur. Resimde görüldüğü gibi tam kesilmez, yarısına kadar gelecek şekilde ortasına derin bir çizik atılır. Tencerede kaynayan tuzlu suya atılır. Kısık ateşte soğanlar biraz yumuşayıp açılana kadar 3-4 dakika kadar haşlanır. Kevgir yardımıyla süzülüp soğumaya bırakılır. Dolma içi hazırlamak için kuru soğanlar yemeklik doğranır. Maydanoz ve sarımsak ince kıyılır. Biber ince doğranır. Domates soyulup yemeklik doğranır. Bütün malzemeler (salça ve baharatlar, kıyma, sıvı yağ, nar ekşisi, tuz ve doğranan sebzeler) derin bir kapta iyice karıştırılır. Soğan katları ayrılır. Her soğan katının orta kısımlarına biraz iç koyulup sarılıp kapatılır, tencereye dizilir. Ben kuru patlıcan ve biberle beraber yaptım. Lezzetler birleşti, çok güzel oldu.

Sos için domates salçası, zeytinyağı ve tuz bir kasede iyice karıştırılır. Dolmaların üzerine gezdirilir. Suyunu ayarlarken tam en üstteki dolmalara değecek ama üstüne çıkmayacak kadar eklemek lazım. Ocağa alınır, kaynayınca kısık ateşe alınır. Suyunu çekip, dolmalar kıvama gelene kadar pişirilir. Ben soğanlar güzelce yumuşayana kadar pişirdim. Suyunu çektiği halde pişmediyse üzerine biraz sıcak su gezdirip pişirmeye devam edebilirsiniz...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
dolması, etli, soğan, soğan dolması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyet Soğan Dolması oneofgirl Diyet Tarifleri 0 01 Ağustos 2013 12:16
Nar Ekşili Soğan Dolması nasıl yapılır? Zen Dolma ve Sarmalar 0 22 Mayıs 2013 16:13
Zeytinyağlı soğan dolması (kütahya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 23:13
Brokolili Soğan Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:15
Etli Soğan Dolması (6 Kişilik) Süslü Dolma ve Sarmalar 1 12 Mart 2009 16:39