14 Mayıs 2014, 23:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ayvalı Kereviz 6 Kişilik Malzemeler 3 adet kereviz 1 adet limon 1 adet büyük ayva 6 adet kesme şeker 75 ml. zeytinyağı 10 gram un 1/2 demet dereotu tuz Hazırlanışı Derince bir kaba 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 bardak su ve unu ekleyip karıştırın. Kerevizlerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye kesip içlerini hafifçe oyun. Limonlu unlu suya atın. Ayvanın da kabuğunu soyup, önce ikiye kesip sonra ince uzun dilimleyin, kalan limonla başka bir kaba koyun. Tencereye zeytinyağı koyup hafifçe kızdırın. Kerevizleri, limonlu unlu suyla beraber tencereye ekleyin. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ayvaları süzüp kerevizlere ekleyin. Tuzlayın. İkisini de aynı oranda yumuşayana kadar pişirin. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavada şekerleri 1 tatlı kaşığı suyla karamel yapın. Kerevizlere ekleyip 1 dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Dereotunu yıkayıp ince ince kıyın. Servis tabağına alırken kerevizlerin üstüne ayvaları yerleştirdikten sonra üzerlerine dereotu serperek servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
ayvalı, kereviz |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ayvalı Pilav | oneofgirl | Makarnalar Pilavlar | 0 | 29 Ağustos 2013 18:12 |
Ayvalı Konak | Zen | Tiyatro | 0 | 05 Nisan 2012 00:14 |
Ayvalı et (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 30 Ekim 2010 17:41 |
Kereviz - Kereviz Nedir - Kereviz Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:20 |
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 12 Eylül 2009 22:05 |