Kabakların, içini oyduktan sonra tuzlayıp 1 saat bekletiyoruz.
1 Saat sonunda, suda tuzunu yıkayıp, Fırında 180 derecede yaklaşık 15 Dk pişiriyoruz.
Kabak içlerini yemekte kullanacağımız için atmayınız. !
Soğanları ortadan ikiye arıp, orta incelikte kıyıyoruz ve orta kısık ateşte zeytinyağda kavuruyoruz
Sarımsakları ekleyıp kavurmaya devam ediyoruz.
Tiftiklenmis tavukları yada kıymayı ekliyoruz ve iyice kavuruyoruz. ( Kıymayı, rahat pişirebilmeniz için suyu ekyip, top top olmasının önüne geçebilirsiniz.
Kırmızı biberleri ve yeşik biberi ince kıydıktan sonra tencereye ekliyoruz.
Kabak, içlerini bıcak ili iyice kıyıyoruz ve tavaya ekleyip pişirmeye başlıyoruz.
tereyağ’ı ekliyoruz ve tereyağ eridikten sonra suyu ekliyoruz.
Yaklasık 10 dk kadar pişiriyoruz,
Kabak içlerinin iyice erimesi gerekiyor
Fırından çıkarttığımız kabakların içini doldurup, ortalama 15dk daha 180 derecede pişiriyoruz.
Lezzetlendirmek için, dereotu ve permesan peyniri kullanmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.