14 Mayıs 2014, 23:45 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Kabak Dilimleri 1 kg Kabak 1,5 su bardağı un Zeytinyağı, tereyağı (miktarı arzuya göre ben zeytinyağını bir su bardağı kadar kullandım) Tuz, pul biber Kabakları güzelce yıkayıp kuruduktan sonra bir santim genişliğinde halkalar şeklinde doğruyoruz. Geniş ve derin bir kapta un, pul biber ve tuzu harmanlıyoruz. Doğradığımız kabak dilimlerini içine atıp bir güzel karıştırıyoruz. Diğer tarafta fırın tepsisine pişirme kağıdını seriyoruz (pişirme kağıdını elimde kırıştırıp tekrar açarak seriyorum tepsiye çünkü, tepsinin şeklini daha kolay alıyor ve kaymıyor) Kabakları resimde görüldüğü gibi yarısı açıkta kalacak şekilde yan diziyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip, minik parçalarla da tereyağı bırakıyoruz. Çok hafif oluyor ve eşimin sevmediği sebzeleri değişik yollarla ve tatlarla deneyerek yapıyorum. Severek yemesi beni çok mutlu ediyor. Umarım sizde beğenirsiniz. Afiyet olsun…
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
dilimleri, fırında, kabak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Pırasa Dilimleri | Elysian | Sebze Yemekleri | 0 | 25 Şubat 2014 12:18 |
Fırında Dereotlu Kabak | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 13 Mayıs 2013 13:08 |
Fırında Peynirli Kabak | Sevda | Sebze Yemekleri | 0 | 02 Ocak 2012 12:32 |
Fırında Kabak Mücver | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 14 Ağustos 2010 13:18 |
Fırında Kabak Mücver | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Mayıs 2010 15:21 |