14 Mayıs 2014, 22:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı İç Bakla Malzemeler: 500 gr ayıklanmış iç bakla 1 Çaybardağından 1 parmak eksik zeytin yağı 5 dal taze sarımsak 5 dal taze soğan Yarım demet dereotu Sıcak su Tuz ve şeker Baklayı ayıklayıp,her taneciğin üzerine bir çizik atıyoruz. Sarımsak ve taze soğanı ayıklayıp ince kıyıyoruz. Tencereye zeytin yağını alıyoruz,yeşillikleri kısık ateşte hafif kavuruyoruz. Baklaları da ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam ediyoruz, tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar şekeri ekliyoruz, ardından 2 çay bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. (yaklaşık 20 dk)
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
bakla, Üç, zeytinyağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Oktay Ustanın Zeytinyağlı Bakla Tarifi | Burce | Sebze Yemekleri | 0 | 14 Mayıs 2014 21:02 |
Bakla - Bakla Nedir - Bakla Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:30 |
Zeytinyağlı Taze İç Bakla | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:05 |
Zeytinyağlı Bakla | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:11 |
Zeytinyağlı Taze Bakla | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:40 |