14 Mayıs 2014, 22:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Mantar ve Enginar Kalbi Bu fırında mantar ve enginar birleşimi, sebzeye çok meraklı olmayanlara bile “biraz daha alabilir miyim” dedirtecek. (6 kişilik, 1.5 saat) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İçindekiler: 4 orta boy enginar (temizlenmiş ve sapları kesilmiş) 450 gr kestane mantar (bir market kutusu) 2 küçük boy soğan, sotelenmek üzere kesilmiş (yarım ay şeklinde) 2 diş sarımsak, çok ince doğranmış ya da sıkılmış 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz, süslemek için Hazırlanışı: 1. Fırını önceden 180 dereceye kurun 2. Eginarları 2 cm’lik uzun ince parçalara kesin 3. Mantarları suya batırın çıkarın ve bir kağıt havlu ile kalan toprağını da silin. Saplarını ayırın ve 2 cm inceliğinde doğrayın 4. Orta boy bir kasede enginarları, mantarları, soğan ve sarımsakları, tuz ve karabiberi ve biraz da zeytinyagını birleştirip karıştırın 5. Fırın tepsisine her yerine gelecek ölçüde zeytinyağı dökün 6. Kasedeki karışımı bütün sebzeler tepsinin tabanına değecek şekilde tepsiye yayın 7. Üstünü aliminyum kağıt ile kaplayın ve fırına verin 8. 40-60 dk pişirin. Arada bir enginarların istediğiniz kıvama gelip gelmedigini kontrol edebilirsiniz. 5 dakika da üstu açık pişirin ve fırından çıkarın Quinoa ile servis etmek isterseniz, tepsiniz fırındayken quinoayı hazırlamanızı tavsiye ederim ki sıcak servis etme imkanınız olsun. Otlu Quinoa (6 kişilik, 30 dk.) İçindekiler: 1 kap (pilav yaparken kullandığınız kabınızı baz alabilirsiniz) 1.5 kap kaynayan su (pilav yaparken kullandığınız kabınızı baz alabilirsiniz) 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kişniş (tarhun veya maydonoz da olabilir) Hazırlanışı: 1. Quinoayi sudan gecirin ve suzun. Orta boy bir sos tenceresine dokun. Yuksek ateste 5-7 dak (kuruyana kadar) devamli karistirarak findiksi bir koku gelene kadar kurutun. 2. Quinoayi kuruyunca sicaktan alin. Kaynayan suyu ve tuz ekleyin ve karistirarak tekrar yuksek ateste kaynamaya birakin. Kaynayinca altini kisin ve kisik ateste 15 dak (suyunu cekene kadar) pisirin. 3. Suyunu cektikten quinoayi catalla karistirin. Kisnisini ekleyin ve afiyet olsun. Bu tariflerin beraber yenmesini tavsiye ederim.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
enginar, fırında, kalbi, mantar, ve |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Peynirli Enginar | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 21 Temmuz 2013 20:16 |
Fırında Mantar - Diyet Yemekleri | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 28 Kasım 2012 14:32 |
Diyet Fırında Enginar | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:18 |
Portakal Yuvasında Avokadolu Enginar Kalbi | Liaaa | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mayıs 2012 17:05 |
Domatesli Enginar Kalbi | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:26 |