IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Mayıs 2014, 21:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asma yaprağında enginar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
4 adet enginar çanağı
Yarım limon (enginar için)
15-16 adet asma yaprağı
Yarım su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 adet soğan (2'si tencerenin tabanına, 2'si dolma harcına)
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet kesme şeker
Yarım çay bardağı sıcak su
Tuz
Yarımşar demet dereotu, maydanoz ve taze nane
Karabiber, yenibahar

Üzeri için
Yarım limon
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1,5 su bardağı su

Hazırlanışı:
Enginarları limonla ovun ve yine limonlu suda bekletin.
2 adet ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
Ardından baharat ve yeşillikleri ekleyin.Karıştırıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış iki tane asma yaprağını üst üste koyun, üzerine enginarı oturtun. Enginarın üzerine hazırladığınız harçtan 2 yemek kaşığı koyun. Üzerine de 2 adet asma yaprağı koyup her tarafını örtecek şekilde sarın. Diğer enginarları da aynı şekilde hazırlayın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Pişireceğiniz tencerenin dibine iki adet doğranmış (ben halka doğradım) soğanı serin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Enginarları da yerleştirdikten sonra zeytinyağ, limon suyu ve suyu ekleyip kısık ateşte 40-45 dakika kadar pişirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.







ALINTI

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
asma, enginar, yaprağında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İncir Yaprağında Hamsi Buğulama (Rize Yöresi) Elysian Yöresel Yemekler 0 11 Mayıs 2014 13:22
2014 Asma Sandalye Modelleri, 2014 Asma Sandalye Dekorasyonu Violent Ev Dekorasyonu 0 03 Şubat 2014 19:21
Fasulye yaprağında ekşili köfte tarifi - Malatya (Doğu Anadolu) Violent Yöresel Yemekler 0 16 Haziran 2012 16:32
Asma - Asma Nedir - Asma Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:28
Asma Biti Metin Genel Paylaşım 0 25 Ekim 2008 12:10