14 Mayıs 2014, 21:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcanlı dana kavurma tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patlıcanlı dana kavurma Kavurma Malzemeleri: 2 adet patlıcan 300 gram bonfile 2 çorba kaşığı tereyağı 10 adet arpacık soğan 3 diş kıyılmış sarmısak 2 adet domates 3 adet sivri biber 1 adet küçük kırmızı biber Yeteri kadar sıcak su Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar Kızartmak İçin: Sıvıyağ Kavurma Yapılışı: Patlıcanları arzunuza göre sıvıyağda kızartın ya da ocakta kavurun. Daha sonra kabuklarını soyun. Kuşbaşı doğrayıp, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin ve kenara alın. Diğer taraftan eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı su katıp, et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek)pişirin. Üzerine kalan tereyağı, arpacık soğan ve sarmısağı ekleyin. Soğanların rengi dönene dek kavurup üzerine doğranmış domates, sivri biber, kırmızı biber, tuz, karabiber, pulbiber ve yenibahar ilave edin. 5-10 dakika pişirip ocaktan alın. Patlıcanı servis tabağına koyun. Üzerine eti ekleyip servis yapın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
dana, kavurma, patlıcanlı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ayvalı Dana Etli Kavurma Tarifi | oneofgirl | Et Yemekleri | 0 | 07 Ağustos 2013 18:11 |
Çam Fıstıklı Ispanak Kavurma Tarifi | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 31 Temmuz 2013 16:34 |
Fener Kavurma Tarifi | Sue | Deniz Ürünleri | 0 | 03 Ağustos 2012 14:08 |
Dana Yahni - Tarifi | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2011 12:24 |
İtalyan Usulü Dana Ciğer Tarifi | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2011 12:08 |