14 Mayıs 2014, 21:27
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Karidesli pırasa çorbası tarifi
- 1 su bardağı dondurulmuş ya da taze karides
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 dal pırasa
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet kereviz sapı
- ½ demet taze fesleğen yaprağı
- 3 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Karidesli pırasa çorbası tarifi hazırlanışı: - Öncelikle sebzeleri doğrayıp hazır edin.
- Bunun için pırasaların sarı dallarını atıp, tepesini kesin, yıkayın ve sonra da çok ince dilimleyin.
- Tek bir sap kereviz sapını da yıkayıp yine çok çok ince doğrayın.
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Bunun için orta boy bir tencereye yağları koyun, erir erimez soğanlarla beraber doğranmış pırasa ve kereviz saplarını da ekleyin.
- Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
- Yaklaşık 5-6 dakika bu kavurma işlemini sürdürdükten sonra bu sebzelerin üzerine süt ve suyu birlikte ilave edin.
- Tuz ve karabiberini serpiştirmeyi ihmal etmeyin ve çorbanın ağzı yarım kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
- Çorba kaynamaya başlayınca dondurulmuş veya taze karidesleri tencerenin içine aktarın.
- Bu arada incecik kıyılmış taze fesleğen veya kuru fesleğeni de ekleyip, tekrar tencerenin kapağını yarım kapatın.
- Yaklaşık 10-12 dakika sonra tüm malzemeler iyice yumuşamış ve pişmiş olacaktır.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. |
| |