11 Mayıs 2014, 02:26 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Beşamel Soslu Tavuklu Karnabahar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 adet orta boy karnabahar 500 gr. kuşbaşı tavuk eti 2 orta boy soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çay kaşığı karabiber 1 ince demet maydanoz Tuz, zeytinyağı Beşamel sos için 2 buçuk su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı veya yarım çay bardağı zeytinyağı 1 avuç kadar kaşar rendesi Tuz, çok az karabiber Üzeri için: 1 çay bardağı kaşar rendesi Nasıl Yapılır? Karnabaharı küçük parçalara ayırıp tercihen buharda, hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğanları alıp, 5-6 yemek kaşığı kadar zeytinyağıyla sarartın. Tavuk etlerini ilave edip, tavuk eti kendi saldığı suyu çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin ve ocaktan alın. Karnabaharı fırın tepsisine yerleştirin. Tavuklu harcı üzerine yayın. Son olarak beşamel sosu hazırlayın. Bunun için yağı ve unu küçük bir tencereye alın. Un kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü ekleyip hızlıca kaynayana kadar karıştırın. Tuz ve karabiber ve bir avuç kaşarı da ekleyip ocaktan alın. Bekletmeden sosu tavuklu harcın üzerine gezdirin. Son olarak kaşar rendesini serpip 200 derecelik ısıdaki fırına yemeği sürün. Üzeri kızarınca fırından alıp servis edin. (Alıntı) | |
|
Etiketler |
beşamel, karnabahar, soslu, tavuklu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beşamel Soslu Kefal | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:25 |
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi | Burce | Sebze Yemekleri | 0 | 19 Haziran 2012 21:15 |
Tavuklu Karnabahar | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 17:50 |
Beşamel Soslu Karnabahar | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:12 |
Beşamel Soslu Tavuk | Kralice | Tavuk Yemekleri | 1 | 12 Mart 2009 06:33 |