06 Mayıs 2014, 16:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bezelyeli Pay Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı margarin Beşamel sos: 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı süt İçi için: 1 kase haşlanmış bezelye 1 çay bardağı konserve mısır Yarım demet ince kıyılmış dereotu Bir tutam kıyılmış nane 8-10 adet ikiye bölünmüş kiraz domates Tuz, karabiber Bezelyeli Pay Yapılışı HAMUR için, yumurta, 2 su bardağı un ve 3 çorba kaşığı margarini bir kapta karıştırıp yarım saat dinlendirin. Beşamel sos için, bir tencerede 1 çorba kaşığı un ve yağı kavurun. Üzerine yavaş yavaş ve karıştırarak sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Dinlenmiş hamuru tart kalıbına yayın. Tüm sebzeleri, tuzu ve karabiberi bir kapta karıştırıp, tart hamurunun üzerine yayın. Son olarak üzerine beşamel sos gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. Sofra | |
|
Etiketler |
bezelyeli, pay |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bezelyeli Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 14:00 |
Bezelyeli yaz pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:34 |
Bezelyeli Yumurta | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 02:41 |
Bezelyeli Pilav | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 14:48 |
Bezelyeli Kiş | Süslü | Hamur İşleri | 0 | 11 Kasım 2008 20:51 |