04 Mayıs 2014, 22:20 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sarmaşık Otu Kavurması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 bağ sarmaşık 2 orta boy soğan veya 2 adet pırasa 3-4 yaprak marul 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 adet yumurta Tuz Sarmaşık Nasıl Kavrulur? Sarmaşıkları bol suyla yıkayın. Sap kısmından başlayarak elinizle kırmaya çalışın. Kırılmayan kısımlar sert olduğu pişmez. Bu yüzden o kısımları atın. Kalan kısımları küçük küçük doğrayın. Bıçak değen yerler daha fazla acı olabilir. Seramik ya da tahta bıçak kullanmanız veya elinizle koparmanız daha doğru olur. Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ve zeytinyağını alıp soğanlar hafif kavruluncaya kadar pişirin. Üzerine doğranmış sarmaşıkları ekleyip tahta kaşıkla hafifçe karıştırın. Marul yapraklarını ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişmesini sağlayın. Kapağını açıp tuzunu atın, suyunu tamamen çekince yumurtasını kırıp pişirin. | |
|
Etiketler |
kavurması, otu, sarmaşık |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tan Taşçı - Sarmaşık | Amelia | R, S, Ş, T | 0 | 25 Şubat 2014 14:13 |
Sarmaşık (hedera) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 03 Ağustos 2013 02:29 |
Çınar Ağacı İle Sarmaşık | Süslü | IF Ekstra | 0 | 17 Kasım 2011 00:59 |
Geleneksel kurban bayramı yemeklerinden olan -Kurban Kavurması- Et Kavurması(Resimli) | Sevda | Et Yemekleri | 0 | 06 Kasım 2011 11:56 |
Sarmaşık - Sarmaşık Nedir - Sarmaşık Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:08 |