03 Eylül 2013, 17:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bulgurlu Pazı Sarması Malzemeler 2 Demet Pazı 500 gr Orta Yağlı Kıyma 2 Yemek Kaşığı Salça Yarım Demet Maydanoz 2 Kahve Fincanı Pilavlık Bulgur 2 Adet Soğan 3 Yemek Kaşığı Margarin Yeteri kadar tuz, karabiber Yapılışı Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun. Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
bulgurlu, pazı, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pazı Üzerinde Bulgurlu Köfte | efLatun | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Ocak 2012 20:58 |
Lorlu pazı sarması (erzurum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:37 |
Bulgurlu Kabak Dolması - Pancar Yaprağı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 26 Eylül 2009 18:10 |
Hamsili Pazı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Nisan 2009 04:59 |
Muskalı Pazı Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:21 |